Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Agents Rurals confirmen la mort de 169 ovelles a la muntanya de Lladorre

Els Agents Rurals confirmen la mort de 169 ovelles a la muntanya de Lladorre

Els animals pertanyen a ramats francesos. A la zona on es van despenyar no s'han localitzat indicis de la presència de l'ós o de gossos salvatges
Un agent rural comprovant l'estat d'una de les ovelles mortes (Foto: Agents Rurals)
19/07/2017 18:35

Els Agents Rurals han confirmat la mort d'un total de 169 ovelles a la muntanya de Lladorre, al Pallars Sobirà. Un treballador del Parc Natural de l'Alt Pirineu va localitzar els animals el passat 17 de juliol i els tècnics van certificar-ne la mort aquest dimarts al paratge Ribereta.

Les ovelles pertanyen a ramats francesos. La causa de la mort es desconeix, ja que els Agents Rurals no han trobat cap rastre de l'ós ni de gossos salvatges a la zona. Les bèsties van morir despenyades.

Està previst que aquest dijous experts francesos, acompanyats de ramaders de França i un gos rastrejador, es desplacin a la muntanya per intentar localitzar alguna pista dels fets. Segons explica l'ACN, els ramats de la vessant pirinenca de França no disposen d'agrupaments de ramats per evitar els danys de l'ós. Es tracta d'una mesura que uneix ramats de diferents pagesos a la muntanya perquè un sol pastor els vigili durant tot l'estiu.