Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Agents Rurals han aixecat més de 300 denúncies des que es va decretar l'estat d'alarma

Els Agents Rurals han aixecat més de 300 denúncies des que es va decretar l'estat d'alarma

Han fet més de 2.600 inspeccions i han participat en tasques de desinfecció i neteja de carrers en municipis com la Seu d'Urgell o Sort
Neteja de l'estació d'autobusos de la Seu (Foto: Agents Rurals)
17/04/2020 13:30

Els Agents Rurals han fet més de 2.600 inspeccions i aixecat més de 300 denúncies per incompliment de les restriccions de mobilitat imposades pel decret d'estat d'alarma per la crisi sanitària de la COVID-19. Així ho ha donat a conèixer la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, durant la compareixença que ha fet aquest divendres a la Comissió d'Agricultura del Parlament que s'ha fet per via telemàtica

El cos rural, gràcies a la col·laboració amb el Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals, també ha desinfectat i netejat carrers dels municipis que ho han demanat, com per exemple, els de la Seu d'Urgell o Sort. A més a més, ha dut a terme més de 340 acompanyaments a professionals del sector primari dels municipis de la Vall d'Òdena, per accedir a les seves explotacions.

Segons ha manifestat Jordà, els Agents Rurals des del primer dia han estat al "peu del canó" custodiant l'entorn natural i procurant que es compleixi "estrictament" el confinament decretat pel Govern i, sobretot, donant un cop de mà, no només als petits municipis sinó també al sector primari i altres municipis no tant petits que han estat severament afectats pel coronavirus.

El Pla de Contingència del Cos d'Agents Rurals estableix que el 99% del personal treballa presencialment, en règim de torns adequats per garantir la millor prestació del servei possible. Per això, les 38 àrees bàsiques i centres de comandament del cos estan oberts. Només un 1% de les 547 persones adscrites al cos està fent teletreball.