Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Agents Rurals intensifiquen els controls de la caça major al Pallars Jussà

Els Agents Rurals intensifiquen els controls de la caça major al Pallars Jussà

11/11/2008 18:04

Membres del cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge han intensificat els controls de diverses batudes de caça major i prioritzat zones properes o incloses en espais naturals amb algun tipus de protecció. De moment, i des que es va iniciar la temporada de caça, ja han interceptat al Pallars Jussà 4 furtius que han abatut de manera il·legal dos cérvols, un cabirol i un isard.

L’objectiu principal d’aquestes inspeccions és informar i conscienciar de la importància que comporta el fet de caçar determinades espècies no incloses en els diferents plans de gestió cinegètica, o que, tot i estar-hi incloses, s’haurien d’aprofitar sota els criteris establerts mitjançant les batudes de caça major o d’altres modalitats de caça.

Els Agents Rurals fan un gran nombre d’aquest tipus de serveis, i, tot i que en aquestes inspeccions actuen quan detecten irregularitats, el que es pretén és que tinguin un efecte preventiu sobre possibles accions furtives.

Des de l’inici de la temporada de caça, s’han realitzat diverses inspeccions i s’ha detectat un gran nombre d’irregularitats. Principalment, s’ha detectat l’ús d’armes de foc de llarg abast amb un nombre de munició superior a la permesa. Aquesta és una infracció greu de la Llei de protecció dels animals i fins i tot en alguns casos pot constituir un il·lícit penal si és té en consideració que poden ser armes prohibides.

Precisament, aquest dissabte, 8 de novembre, es va dur a terme un control en una d’aquestes batudes de caça a les àrees privades de caça del Pallars Jussà, als voltants de la reserva de caça de Boumort. Es va poder observar com un dels caçadors que participava en aquesta batuda va matar un isard, espècie no autoritzada en aquesta zona. Aquest fet adquireix especial importància en tractar-se d’un isard, animal amb escassa població a la Reserva Nacional de Caça de Boumort. A més, això coincideix amb el fet que darrerament s’havia observat que el nombre d’isards en aquesta zona no augmentava segons les previsions estimades i s’havia pensat en la possibilitat que fos a causa de la caça furtiva.

El diumenge dia 9, també es van dur a terme diversos controls de caça d’altres batudes i es van identificar diverses persones que havien fet irregularitats. En aquest cas es va detectar uns caçadors que havien abatut un cabirol, espècie no autoritzada, i n’amagaven la captura als agents.

En tots els casos es van identificar i denunciar les persones responsables d’aquests fets i es van comissar les espècies capturades i les armes utilitzades per a caçar. Els animals obtinguts mitjançant actes furtius s’han dut a un canyet on serviran d’aliment a les diferents espècies d’aus carronyaires i d’altra fauna de la zona.