Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Agents Rurals participen en un operatiu transfronterer per controlar l'accés motoritzat a la zona del Puigmal

Els Agents Rurals participen en un operatiu transfronterer per controlar l'accés motoritzat a la zona del Puigmal

Aquest diumenge al matí s'han denunciat diverses persones que circulaven camp a través o per vials prohibits de la zona
Reunió prèvia a l'inici de l'operatiu (Foto: Agents Rurals)
23/08/2020 19:55

El Cos d'Agents Rurals ha participat aquest diumenge en un operatiu per conscienciar sobre la biodiversitat entre els usuaris de les activitats de lleure, lluitar contra els danys ambientals i controlar l'accés i la circulació motoritzada en espais on està restringit. L'acció s'ha dut a terme a la zona del Puigmal i ha comptat amb la col·laboració de l'Office Français de la Biodiversité (OFB), la Gendarmerie Nationale i l'Office National de Forêts (ONF).

Durant el matí, s'han establert sis punts de control a diferents zones de l'espai natural i s'han fet diverses inspeccions. Els agents han denunciat diverses persones a banda i banda de la frontera que circulaven camp a través o bé per vials prohibits amb quads i altres vehicles a motor.

El director general dels Agents Rurals, Marc Costa, ha subratllat la importància de la col·laboració. "La protecció i la vigilància del medi natural és una tasca que no entén de fronteres i que ens interpel·la a tots", ha assegurat. Costa ha anunciat que aquests serveis conjunts en l'àmbit transfronterer "tindran continuïtat en el futur".

El Cos d'Agents Rurals treballa des de fa anys conjuntament amb l'Office National de la Chasse et de la Faune Sauvage (ONCFS), que des de l'1 de gener de 2020 ha passat a configurar un sol organisme de protecció del medi ambient: l'Office Français de la Biodiversité (OFB). El juliol del 2019 es va signar un conveni entre el Govern de la Generalitat, el Govern de la República de França, el Govern d'Andorra i el Conselh Generau d'Aran per millorar la cooperació i la realització de serveis transfronterers en relació amb la protecció del medi ambient, la fauna salvatge i el control de les activitats cinegètiques.