Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Agents Rurals preveuen retirar de l'estany de Puigcerdà més d'un miler d'exemplars d'espècies invasores

Els Agents Rurals preveuen retirar de l'estany de Puigcerdà més d'un miler d'exemplars d'espècies invasores

L'objectiu principal és extreure'n les carpes, que a banda d'afectar l'entorn havien contaminat les aigües. El llac s'ha buidat aquest hivern, una acció que s'ha aprofitat per netejar-lo i retirar-ne objectes
09/03/2020 18:55

Els Agents Rurals preveuen extreure més d'un miler de carpes i d'altres espècies exòtiques invasores que fins ara habitaven a l'estany de Puigcerdà. L'actuació, que es fa entre aquest dilluns i dimarts, es duu a terme de forma conjunta amb l'Ajuntament de la capital cerdana i amb la col·laboració d'una empresa especialitzada en el rescat d'aquest tipus de peixos.

De fet, aquesta intervenció estava programada per a mitjan gener però, a causa de les condicions meteorològiques, aleshores no es va poder fer. Tot i això, durant tot aquest període en què el llac ha estat amb un nivell d'aigua molt més baix, s'ha aprofitat per netejar-lo d'objectes que s'hi havien abocat, a més a més de refer una part de les seves parets.

L'agent major de fauna, caça, pesca i producció d'animals de la Cerdanya, Èric Gras, ha explicat a l'ACN que la retirada d'aquestes espècies al·lòctones es fa mitjançant la tècnica de la pesca elèctrica. L'agent rural ha detallat que en poc més d'una hora d'actuació se n'han extret unes 200 carpes i carpins, el que significa que, si es manté aquest ritme, la xifra total superaria el miler. Gras també ha dit que el fet que aquestes espècies, introduïdes per l'home, habitin a l'estany ha fet minvar la població de truites, que són autòctones de la zona.

De la seva banda, la regidora de Medi Ambient, parcs i jardins de l'Ajuntament de Puigcerdà, Marta Rufiandis, ha detallat que la presència de carpes al llac ha acabat contaminant l'aigua, amb la qual cosa es feia necessària la seva extracció d'aquest medi. Rufiandis ha dit que, des que ara fa quasi dos mesos es va començar a buidar l'estany, s'ha aprofitat per netejar a fons l'interior i retirar-ne objectes que els brètols hi havien llençat al llarg dels darrers anys.

  • Membres dels Agents Rurals retiren espècies invasores a l'Estany de Puigcerdà (Foto: ACN)
  • L'estany de Puigcerdà, buidat aquest hivern per extreure'n espècies invasores (Foto: Ignasi Cervera)