Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els ajuntaments del Pallars Sobirà estudien deixar de pagar el cànon de l'aigua pel cas Doctor Music

Els ajuntaments del Pallars Sobirà estudien deixar de pagar el cànon de l'aigua pel cas Doctor Music

Volen mostrar així el malestar pel probable trasllat del festival i per la gestió de l'ACA al territori. Alhora, proposen convocar un Consell d'Alcaldes del Pirineu i denuncien que les normatives no s'adapten a les especificitats del territori
Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà (Foto: ACN)
29/03/2019 14:10

Els alcaldes del Pallars Sobirà estudiaran practicar "la insubmissió" amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i deixar de pagar el cànon de l'aigua. Es tracta d'una mesura dràstica per mostrar el descontentament amb l'informe negatiu que ha redactat aquest òrgan de la Generalitat pel que fa a la celebració del Doctor Music Festival i per "l'excés de normatives restrictives". Aquesta mesura es ratificarà en un Consell d'Alcaldes convocat per al dilluns dia 1 d'abril.

Em una reunió extraordinària aquest dijous, per abordar el probable trasllat del festival a Montmeló, també s'ha aprovat convocar un Consell d'Alcaldes del Pirineu, per tractar problemàtiques conjuntes. Tots els alcaldes han coincidit a denunciar que les normatives són molt genèriques i que no preveuen les diferents realitats del país. A més a més, han acordat anar fins a Waterloo per exposar a Carles Puigdemont que "no té sentit tenir un país divers i unes lleis que coarten les llibertats".

El Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà ha acordat també demanar una reunió amb tot el Govern actual, per abordar les diferents problemàtiques que afecten aquesta comarca. El presidet del Consell Comarcal, Carles Isús, ha dit que "no és una qüestió d'un sol departament, i sí de tots". Per Isús és imprescindible "canviar les lleis" perquè la comarca "no es torni a trobar en la situació de perdre un festival com el Doctor Music per la normativa actual". El president comarcal, visiblement enfadat pel dictamen de l'ACA, ha sentenciat que se senten "hipotecats" com a comarca.

L'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Josep Cervós, s'ha mostrat "trist i enfadat" i ha dit que "el Pirineu no el poden canviar; el que s'ha de fer és saber gestionar els possibles riscos". Cervós s'ha mostrat d'acord en la necessitat de "preservar la seguretat de les persones", però ha recordat a l'Administració que per fer-ho "hi ha de posar els mitjans necessaris".

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, s'ha expressat en la mateixa línia i ha dit que "si el país és divers, les lleis per gestionar-lo també ho han de ser". Pel que fa a l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Joan Blanco, ha sentenciat que "no volem ser la reserva espiritual de Catalunya, o un parc d'atraccions de la resta del país", sinó que volen "tindre unes lleis que ens deixin evolucionar".