Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els ajuts Leader al Pirineu Occidental reben 85 sol·licituds

Els ajuts Leader al Pirineu Occidental reben 85 sol·licituds

S'ha presentat 28 projectes al Pallars Sobirà, 26 a l'Aran, 23 al Pallars Jussà i 8 a l'Alta Ribagorça. Les quatre comarques tenen una partida prevista de 928.000 euros
24/03/2016 18:54

Els ajuts pel Leader al Pirineu Occidental han rebut un total de 85 sol·licituds. El Pallars Sobirà, amb 28, és la comarca que més n'ha presentat, seguida de la Val d'Aran amb 26 projectes. Pel que fa al Pallars Jussà n'ha presentat 23 i l'Alta Ribagorça un total de 8. Aquest grup Leader compta amb una dotació pressupostaria de 928.455,55 euros. L'import de l'ajut no pot ser superior a 100.000 euros per persona beneficiària, per projecte i per anualitat. La principal novetat d'aquesta convocatòria és que el grup incorpora la Val d'Aran, que per primera vegada pot optar a aquests ajuts.

L'objectiu principal d'aquests ajuts és fomentar la realització d'inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves, i estan adreçats principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d'activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Aquest programa d'ajuts per a les empreses del món rural és finançat en un 57% pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l'altre 47% ve finançat per la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Un dels requisits que hauran de complir els beneficiaris és que realitzin inversions d'un mínim de 12.000 euros, sense IVA, pels sol·licitants privats, i d'un mínim de 40.000 euros en el cas dels públics. En el cas dels privats la subvenció mínima serà del 24% i màxima d'un 40%. En el cas dels públics la subvenció màxima serà del 80%.

Els beneficiaris privats per ser subvencionats han de realitzar inversions en empreses que transformin i/o comercialitzin productes agroalimentaris o empreses no agroalimentàries. En el cas dels públics ha de realitzar inversions en la recuperació del patrimoni cultural i natural, infraestructures públiques per a la mitigació del canvi climàtic o infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació.