Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els ajuts socioeconòmics de menjador escolar a l'Alt Urgell han passat del 50 al 70 per cent el curs 2020-2021

Els ajuts socioeconòmics de menjador escolar a l'Alt Urgell han passat del 50 al 70 per cent el curs 2020-2021

El servei, juntament amb el transport escolar, arrencarà el dilluns 14 de setembre amb les mesures de seguretat adients per prevenir contagis de la COVID-19
Menjador escolar
09/09/2020 19:45

El curs escolar 2020-2021 començarà dilluns vinent, 14 de setembre, adaptant-se a les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 tant en els menjadors com en el transport escolar. Pel que fa al transport escolar, aproximadament uns 400 alumnes faran ús de les 15 línies que existeixen a la comarca.

En total s'han rebut més de 50 sol·licituds de transport de pagament, les quals han estat totes acceptades. Encara queden places disponibles. Tot i així, al llarg d’aquest curs escolar se seguiran revisant els empadronaments de les famílies de transport i menjador obligatori que no compleixin els requisits establerts.

El Departament d’Educació va comunicar als consells comarcals que el transport escolar pot tenir una ocupació del 100 per cent i que els alumnes han d’anar tot el trajecte amb mascareta. Al llarg de tot el curs tindran un seient concret assignat.

Pel que fa als menjadors escolars, es mantindrà l’estructura dels grups estables que s’han generat dins els centres educatius. Entre d’altres mesures, els equips de cuina, neteja i monitoratge han tingut formacions específiques per adaptar-se a la crisi sanitària, s’han reforçat alguns equips de monitoratge i tant els alumnes com el personal dels menjadors hauran de dur mascareta tot el servei de menjador.

Resolució dels ajuts

Respecte els ajuts socioeconòmics de menjador, actualment hi ha 345 sol·licituds presentades, de les quals 291 ja tenen un ajut del 70 per cent adjudicat i 14 del 100 per cent. Un total de 15 peticions han estat denegades en superar el llindar de renda familiar, 2 han estat denegades per superar el llindar de volum de negoci i 3 tenen irregularitats amb Hisenda. Resten 20 ajuts per resoldre per manca de documentació per part dels sol·licitants.

L’import màxim previst amb els 305 ajuts resolts favorablement ascendeix a 241.343,52 euros. Aquesta xifra s'anirà incrementant al llarg del curs escolar amb les noves resolucions. Durant tot el curs escolar es podran sol·licitar ajuts de menjador en determinades situacions, ja sigui per la variació en els ingressos familiars o noves matrícules, entre d'altres.