Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els alcaldes de Barcelona i Tremp demanaran a Defensa que els militars del Bruc es traslladin a Talarn

Els alcaldes de Barcelona i Tremp demanaran a Defensa que els militars del Bruc es traslladin a Talarn

Xavier Trias vol dedicar la caserna del barri de Pedralbes a usos ciutadans i l'alcalde de Tremp vol recuperar l'activitat de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials
30/08/2012 09:54

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el de Tremp, Víctor Orrit, han acordat aquest dimecres demanar al Ministeri de Defensa que els militars de la caserna del Bruc es traslladin a l'acadèmia de Talarn. Així, el Regiment de Muntanya, que actualment ocupa el quarter del barri de Pedralbes, faria servir les instal·lacions de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS), que ha reduït l'activitat i només té alumnes de setembre a desembre. Trias vol destinar el Bruc a usos ciutadans, mentre que Orrit vol recuperar activitat a l'acadèmia de Talarn per motius econòmics.

Els dos alcaldes s'han reunit aquest dimecres. Trias s'ha compromès a traslladar la proposta al ministre de Defensa, Pedro Morenés, que el passat mes de juliol va demanar que es busquessin usos complementaris per garantir la continuïtat de l'acadèmia.

Els dos ajuntaments també han acordat signar un conveni de col·laboració, juntament amb la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, per muntar una exposició conjunta en el marc de la commemoració del centenari de les hidroelèctriques del Pallars. La construcció dels embassaments i centrals hidroelèctriques a partir del 1912 al Pirineu va permetre portar més electricitat a Barcelona i va fer possible la segona revolució industrial a Catalunya.