Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els alcaldes de l’Alt Urgell denuncien la proliferació d’actes incívics a la via pública i en espais naturals

Els alcaldes de l’Alt Urgell denuncien la proliferació d’actes incívics a la via pública i en espais naturals

Els Mossos d’Esquadra confien que la incorporació de nous agents a partir de dilluns vinent permeti una vigilància més àmplia i intensiva. Els batlles lamenten els incompliments, presència de deixalles i enfrontaments detectats en zones de bany
Un moment del Consell d’Alcaldes d’aquest dimecres a la Seu d’Urgell
29/07/2020 19:30

Els alcaldes de l’Alt Urgell han demanat aquest dimecres l’ajut del cos de Mossos d’Esquadra i el d’Agents Rurals per tal de posar fre a la proliferació de festes amb consum d’alcohol a la via pública i en espais naturals, com també a l’augment del nombre de persones que es banyen en trams de rius no autoritzats per a aquests usos.

La problemàtica s’ha debatut aquest dimecres en el decurs de la reunió del Consell d’Alcaldes, amb la presència, en aquest punt de l’ordre del dia, dels màxims representants de Mossos d’Esquadra i Agents Rurals a la comarca, Josep Anton Rodríguez i Alfons Picazo, respectivament. Era la primera reunió presencial de l'òrgan des de l'inici de la crisi sanitària i s'ha dut a terme a la sala d'actes del Consell Comarcal.

Pel que fa al consum d’alcohol a la via pública i en espais naturals, tant els alcaldes com el representant del cos policial han expressat la seva esperança que les sancions que acaben de ser aprovades pel govern de la Generalitat tinguin efectes dissuasius i, en conseqüència, aquests tipus de festes vagin a la baixa els pròxims dies. Cal recordar que el Govern ha prohibit des d'aquesta setmana els coneguts com a "botellons", i per a les persones que els realitzin preveu imposar multes d'entre 3.000 i 15.000 euros. Amb tot, el representant de Mossos d’Esquadra ha demanat la col·laboració ciutadana per tal que es posi en coneixement de la policia qualsevol acte d’aquesta mena.

Incivisme en zones de riu de la comarca

Quant a l’increment de banyistes en trams de riu no autoritzats per a aquesta pràctica, alguns alcaldes han lamentat la massificació de determinats indrets, que en molts casos va acompanyada d’actes incívics, com ara la destrucció dels senyals que indiquen la prohibició del bany, l’abandonament de deixalles o fins i tot certes actituds que han pogut alterar la convivència entre els mateixos banyistes.

El representant de Mossos d’Esquadra confia que la incorporació de nous agents a la comissaria de la Seu a partir de dilluns vinent permeti una vigilància més àmplia i intensiva d’aquests punts problemàtics.

Demanen més agents rurals

D’altra banda, els alcaldes han acordat adreçar-se a la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Teresa Jordà, per demanar-li un augment de la plantilla d’Agents Rurals a l’Alt Urgell, la comarca, recorden, amb més superfície arbrada de Catalunya i, en canvi, amb una dotació d’agents “clarament insuficient”.

A la reunió del Consell d’Alcaldes hi han pres part també, en aquest cas per via telemàtica, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao, i altres alts càrrecs i tècnics de l’organisme per informar de les noves línies d’ajut per als municipis, entre les quals destaquen les actuacions per a la prevenció d’inundacions en trams urbans, amb aportacions de fins al 80% del cost de l’obra, IVA a part, i les actuacions de manteniment de lleres, també en trams urbans en els quals els ajuntaments hi tenen competències.

El Consell d’Alcaldes ha tractat d’altres qüestions, entre les quals els seguiments dels projectes Impulsa Energia, Camina Pirineus i Forest4Local, tots ells emmarcats en els fons FEDER, i del túnel de Tresponts. També s’han abordat temes de telecomunicacions.