Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els alcaldes de les Valls d'Àneu confien que Doctor Music presenti un projecte remodelat per fer el festival

Els alcaldes de les Valls d'Àneu confien que Doctor Music presenti un projecte remodelat per fer el festival

Els batlles no entenen el veto ecologista i no contemplen "cap altre escenari" que no sigui fer l'esdeveniment a Escalarre. Malestar entre els veïns per la possibilitat que la decisió de l'ACA n'impedeixi la celebració
Prats de Santa Maria d'Escalarre (Foto: ACN)
08/02/2019 18:55

Els alcaldes dels municipis on se celebrarà el Doctor Music Festival confien que la promotora presentarà una proposta alternativa a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), després que aquest dijous l'òrgan de la Generalitat n'ha desaconsellat la celebració, a instàncies dels grups ecologistes Ipcena i Rius amb Vida, tot adduint que es tracta "d'una zona de flux preferent".

Joan Blanco, nou alcalde d'Esterri d'Àneu, ha dit a l'ACN que espera que Doctor Music faci les correccions necessàries al projecte perquè sigui assumible per l'ACA. Blanco ha afirmat que Doctor Music té tot el suport de l'Ajuntament en el marc del ''possible i viable'' i ha afegit que, si hi ha un perill real, "s'ha d'esmenar".

Josep Cervòs, alcalde de la Guingueta d'Àneu, ha explicat que la decisió de l'ACA ha caigut com un ''gerro d'aigua gelada'' al territori i confia que el festival pugui celebrar-se, ja que contribuirà a dinamitzar el Pallars. El batlle ha insistit que no es tracta d'una prova pilot i que té l'aval de la celebració amb èxit de tres edicions i demana que es trobi la ubicació per determinats espais en zones allunyades del riu.

De la seva part, Carles Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, no contempla "cap altra possibilitat" que no sigui que el Doctor Music Festival se celebri a Escalarre. Isús confia en els deu dies de marge per presentar al·legacions i ha sentenciat el certamen, tal com ja es va fer als anys 90, s'ha de poder fer "amb tota normalitat a Escalarre".

Aquest divendres, consultats per TV3, els veïns també han expressat davant les càmeres el malestar que ha generat el veto ecologista al festival. La majoria recorden que a l'estiu les Valls d'Àneu no disposen de gaires activitats capaces d'atraure un nombre important de visitants, i consideren que cal aprofitar aquesta oportunitat de generar moviment econòmic i turístic al mes de juliol, tant en els quatre dies de concerts com en els dies anteriors de preparació.

Període d'al·legacions

Ara, les parts disposen de deu dies per presentar al·legacions o, en el cas de la promotora, reformular el projecte abans que aquest s'enviï a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), qui té l'última paraula. El territori demana paciència i que Doctor Music readapti el projecte inicial per poder tenir el vistiplau de l'ACA. Fonts de Doctor Music ja van confirmar a l'ACN que examinaran la resolució de la Generalitat i faran els tràmits necessaris per adaptar-se a la normativa fixada per les administracions.

Els permisos per a la celebració del Doctor Music, que afecten els municipis de la Guingueta d'Àneu i Esterri d'Àneu, inclouen un període que va des del 25 de juny -data prevista per a l'inici del muntatge- fins al 15 de juliol, coincidint amb el tancament del festival. L'afectació dels terrenys és de 140 hectàrees, amb una afluència diària de 55.000 persones i 15.000 llocs d'aparcament.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, de qui depèn l'ACA, argumenta que l'àmbit d'actuació del Festival es troba en zona d'influència del riu Noguera Pallaresa i quatre afluents. Part de les instal·lacions relacionades amb el festival, com escenaris, carpes, algunes zones d'acampada i zones d'aparcaments, es troben a prop del riu, uns espais que haurien d'evitar l'acumulació de persones. Quant a la zona de bars i carpes, es preveu que se situessin prop del riu d'Unarre, on tampoc es pot autoritzar activitats amb aglomeració de gent.