Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Els aliments de 'Menja't l'Alt Urgell' es donen a conèixer al saló B-Travel

Els aliments de 'Menja't l'Alt Urgell' es donen a conèixer al saló B-Travel

Els productors artesans de la comarca representen el Pirineu a l'espai gastronòmic del saló turístic de Barcelona, que es pot visitar aquest cap de setmana. També s'hi promocionarà el nou Geoparc Mundial Conca de Tremp-Montsec

Estand promocional de 'Menja't l'Alt Urgell'
Estand promocional de 'Menja't l'Alt Urgell'
19/04/2018 20:25

Els productors agroalimentaris alturgellencs, agrupats sota la marca 'Menja't l'Alt Urgell', figuren entre els col·lectius que es promocionen enguany a B-Travel, la mostra d'activitats turístiques i viatges que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona i que ha pres el relleu de l'antic Saló del Turisme de la capital catalana. Es podrà visitar des d'aquest divendres i fins diumenge.

Aquesta associació d'artesans, juntament amb el Consell Consell Comarcal de l'Alt Urgell i el Conselh Generau d'Aran, representen el Pirineu a l'espai temàtic de gastronomia anomenat B-Delicious, on el visitant podrà degustar productes mitjançant la compra de tiquets. La Diputació de Lleida i els consells comarcals de la demaració donen a conèixer aquests dies la seva oferta del territori en una de les fires més importants per al territori, tenint en compte que la resta de Catalunya és el principal mercat turístic del Pirineu i de les Terres de Lleida. L'oferta està enfocada especialment als àmbits familiar, cultural, rural, enogastronòmic, de natura i d’aventura.

Els productors de l'Alt Urgell que hi participaran seran les formatgeries Mas d’Eroles d’Adrall i L’Oliva d’Oliana, la xarcuteria Cal Pagès de la Seu d’Urgell, la ramaderia Ca l’Andreu d’Alàs, el forn de pa Xamba de Castellbò i la cervesa artesana ViP de Bellestar. Donaran a tastar, entre altres, un formatge d’ovella amb xutney de poma, un formatge de cabra amb melmelada de Cal Casal, un trinxat amb rosta i botifarra negra, un steak tàrtar de vedella ecològica o un pastís de formatge amb melmelada.

La participació de l’Alt Urgell a B-Travel s’inscriu en el conjunt d’iniciatives adreçades a la promoció dels actius de la comarca, des del patrimoni natural i culturals fins a les activitats esportives i la gastronomia.

Promoció del Geoparc Mundial Conca de Tremp-Montsec

El director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, donarà a conèixer en el marc de B-Travel el resultat de l’estudi de reputació on-line del turisme cultural de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, encarregat per l'ens, tot coincidint enguany amb l’Any del Turisme Cultural. El Patronat hi tindrà una presència destacada amb un espai propi de 64 m2 dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme, que compartirà amb els consells comarcals i la Val d’Aran i amb la marca turística Pirineus Catalunya.

La novetat més imminent que presenta el territori al B-Travel és, evidentment, el Geoparc Mundial Conca de Tremp-Montsec, que ha rebut el reconeixement de la UNESCO aquest dimarts mateix i que inclou el municipi alturgellenc de Coll de Nargó. També s'explicarà el segell “Moturisme Ara Lleida”, de rutes en moto principalment pel Pirineu, i la nova Guia d’Escapades de la Plana de Lleida, amb 39 paquets turístics.

Mostrar formulari de contacte