Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els alumnes de secundària, el sector que més ha seguit la vaga d'ensenyament a la Seu

Els alumnes de secundària, el sector que més ha seguit la vaga d'ensenyament a la Seu

Al mateix IES Joan Brudieu s'hi han sumat la meitat dels mestres. En canvi, els centres de primària han funcionat amb normalitat La protesta té el suport dels principals sindicats de professors i d’estudiants
Institut Joan Brudieu
14/02/2008 19:21

Els alumnes de secundària i batxillerat són el sector que ha seguit de manera més massiva la vaga d'ensenyament a la Seu. La convocatòria, de fet, tenia el suport no només dels principals sindicats de professors sinó també de quatre sindicats d'estudiants.

Pel que fa als professors, a l'IES Joan Brudieu també s'han sumat a la vaga la meitat dels docents. En canvi, els centres educatius públics de primària de la Seu d’Urgell no l'han secundat, amb l'excepció d'alguns mestres que s'hi han adherit a títol individual. La majoria dels docents dels CEIP han impartit classe amb normalitat.

Els sindicats apunten que, al conjunt de Catalunya, han secundat l’aturada uns 50.000 professors. El sindicat majoritari, USTEC-STEs, creu que la vaga ha superat el 85% de participació als centres de primària i que es mou entre el 60% i el 70% als instituts de secundària. En canvi el departament d'Educació rebaixa la xifra de participació al 53%.

El col.lectiu apunta com a principal causa de la vaga el fet que el departament d’Educació vol introduir criteris de gestió privada als centres públics. Alhora, els manifestants creuen que el projecte empitjorarà les condicions laborals dels docents, els quals seran avaluats i tindran unes direccions professionalitzades i molt més reforçades.