Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els alumnes residents a les capçaleres de les valls, els més afectats per problemes de connectivitat al Pallars Sobirà

Els alumnes residents a les capçaleres de les valls, els més afectats per problemes de connectivitat al Pallars Sobirà

Alguns d'aquests joves tenen dificultats de connexió a internet en tenir una línia de banda estreta. L'Institut d'Esterri d'Àneu ha facilitat el material necessari a 9 dels seus 97 estudiants
Les Valls d'Àneu (Foto: I. Cervera / arxiu)
16/04/2020 15:00

La connectivitat i la manca d'ordinadors adequats són les principals problemàtiques que s'han detectat en centres educatius de l'Alt Pirineu per iniciar el nou trimestre. En el cas concret de l'Institut Morelló d'Esterri d'Àneu, el seu director, Joan Cosme, ha explicat a l'ACN que els alumnes dels pobles situats a les capçaleres de les valls són els que tenen problemes de connexió a internet, en disposar d'una línia de banda estreta.

En els casos més complexos, com ara quan hi ha diversos germans que s'han de connectar i pares que han de fer teletreball, la connexió s'alenteix molt. El director del centre ha explicat que als alumnes que no tenien dispositius correctes ja se'ls ha facilitat ordinadors adequats del centre. Cosme ha dit que a l'institut disposaven d'ordinadors que feien servir tant els alumnes com els professors i que aquests dies, arran del confinament pel coronavirus, estan parats. Aquests dispositius s'han deixat als alumnes que no tenien a casa material informàtic o que no el tenien preparat per seguir les classes.

L'Institut d'Esterri d'Àneu té 97 alumnes i, d'aquests, un total de 9 no tenien dispositius adequats. L'objectiu del repartiment de material ha estat "no normalitzar que hi hagi alumnes digitals i alumnes analògics".