Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Bombers demanen més precaució en les sortides a la muntanya aquest agost

Els Bombers demanen més precaució en les sortides a la muntanya aquest agost

Preocupació per l'augment de rescats i recerques a causa d'accidents o imprudències en el medi natural. En el que va d'any ja se n'ha fet 736, prop d'un centenar més que l'any passat per les mateixes dates
Rescat d'un muntanyenc ferit greument a la Vall de Boí
12/08/2016 20:20

Tot coincidint amb el punt àlgid de les vacances d'estiu, els Bombers de la Generalitat han fet una crida a extremar la precaució i evitar accidents en les sortides i excursions a la muntanya. Durant l’estiu i, sobretot, en període de vacances, es produeix un increment en la pràctica d’esports i d’activitats al medi natural, des de senderisme fins a escalada, entre moltes d’altres.

El Departament d'Interior es mostra preocupat per l'augment d'accidents relacionats amb aquestes activitats. Mentre que l’any 2015, des de l’1 de gener fins al 31 de juliol, els Bombers de la Generalitat van fer un total de 664 serveis al medi natural, aquest any, en la mateixa franja, han fet un total de 736 (dels quals 449 són rescats i 215 són recerques).

Per tot plegat, en un comunicat, els Bombers han recordat alguns consells elementals a l'hora de sortir a la muntanya, com ara informar-se de les condicions meteorològiques i de la possible evolució del temps, per exemple des del web del Servei Meteorològic (www.meteo.cat), entre molts d’altres. Es demana planificar l’activitat i tenir molt en compte la seva possible durada, tot consultant guies i mapes del recorregut, i anar sempre acompanyats o bé informar algú del recorregut, a més a més de portar l'equipament correcte i, de nit, frontal i roba d'abric.

També es recorda la necessitat de fixar punts de referència en el recorregut, hidratar-se sovint i no deixar de caminar si fa fred.