Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Bombers recomanen molta precaució per l'elevat risc d'allaus al Pirineu

Els Bombers recomanen molta precaució per l'elevat risc d'allaus al Pirineu

21/04/2008 18:40

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments informa que, atès l’elevat risc d’allaus que hi ha al Pirineu Oriental i Occidental de Catalunya, els Bombers de la Generalitat recomanen molta precaució en la pràctica d’esports de muntanya, especialment l’esquí.

En aquest sentit, segons el darrer butlletí emès per l’Institut Geològic de Catalunya, hi ha un nivell de risc d’allaus fort (4) a la zona de l’Aran-Franja Nord Pallaresa; Ribagorçana-Vall Fosca i Pallaresa; i de nivell 3 (marcat) a la zona de Perafita-Puigpedrós; Ter-Freser; el vessant nord Cadí-Moixeró; i el Prepirineu.

Des del passat dijous dia 17 d’abril, ha nevat de forma intermitent a tots els sectors, i ahir diumenge van caure entre 20-50 cm de neu nova depenent de la zona. Així, i per sobre dels 2.000 metres, s’han acumulat entre 90-120 cm a la Ribagorçana-Vall Fosca i a la Pallaresa; entre 30-80 cm a l’Aran; i entre 40-90 cm a la zona del Pirineu Oriental.

Davant d’aquesta situació de risc, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, vol fer les següents recomanacions:

- Abans de planificar la sortida, informeu-vos del perill d’allaus a través de la web www.igc.cat, i de la previsió meteorològica, i desistiu de sortir si es preveu mal temps

- És molt convenient portar telèfon mòbil per si us trobeu implicats en algun accident o en presencieu algun

- Equipeu-vos amb un ARVA, una pala i uns bastons sonda, i adapteu la sortida al vostre nivell tècnic


- Si patiu un accident, cal que localitzeu la persona colgada el més aviat possible. Per tant, és important recordar el punt on es pot trobar i avisar ràpidament als equips de socors.

- En cas d’emergència, truqueu al telèfon únic d’emergències, el 112