Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Bombers Voluntaris de Catalunya reclamen que es reconegui el model mixt

Els Bombers Voluntaris de Catalunya reclamen que es reconegui el model mixt

Martí Riera i Òscar Ordeig han assistit al congrés de l'entitat, que enguany celebra el 25è aniversari. El col·lectiu reivindica que s'atengui les seves necessitats al mateix nivell que les dels professionals
22è Congrés de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovocat)
30/05/2017 18:30

L'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya reclama que el Govern assumeixi un "model mixt" de gestió dels bombers i de la prevenció d'incendis "amb totes les conseqüències"; és a dir, que es tingui en compte les necessitats i aportacions d'aquest col·lectiu al mateix nivell que es fa amb els funcionaris.

L'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, i el diputat urgellenc del PSC al Parlament Òscar Ordeig han estat entre els participants al 22è Congrés de l'Asbovoca, que ha tingut lloc a Lleida i que també ha servit per celebrar els 25 anys d'existència de l'entitat. Ordeig hi va ser convidat com a ponent per donar el seu punt de vista com a membre de les comissions parlamentàries que tracten els assumptes relatius als bombers. La jornada de reflexió també va comptar amb la presència del conseller d'Interior, Jordi Jané; el director general de Bombers, Juli Gendrau; el secretari general d'Interior, Cèsar Puig, i el director general dels Bombers de Barcelona, Manel Pardo.

De la trobada, Martí Riera n'ha destacat "la idea que pot resumir la problemàtica actual d'aquest col·lectiu: que el servei de prevenció i extinció d'incendis i salvament de Catalunya és un model mixt entre plantilla pròpia i voluntaris, però l'administració no se l’ha fet mai seu". En el congrés es va recordar que "més de la meitat dels bombers de Catalunya són voluntaris, com també ho són la majoria dels parcs" i, especialment, que "sense els voluntaris, imprescindibles, el sistema actual col·lapsaria".

El col·lectiu considera que el seu model de funcionalment està discriminat, en comparació amb el dels bombers funcionaris, i ho atribueixen a que "a la Direcció General els fa més por un sindicalista emprenyat que 1.200 voluntaris de bon rotllo". En tot cas, totes les parts s'han emplaçat a treballar per l’assumpció d'aquest model mixt.