Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els bombers voluntaris del Pont de Suert reclamen un mínim de tres efectius per torn

Els bombers voluntaris del Pont de Suert reclamen un mínim de tres efectius per torn

El col·lectiu i el Govern es tornen a reunir després que aquest dijous no han arribat a un acord. Tanmateix, Interior garanteix que el parc seguirà obert aquest dissabte
Concentració de suport als Bombers voluntaris del Pont de Suert (Foto: ACN)
30/06/2017 11:02

Els bombers voluntaris del Pont de Suert s'han de tornar a reunir aquest divendres amb la direcció de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat, després que ahir dijous a última hora ambdues parts no van aconseguir arribar a un acord per garantir la continuïtat del servei amb el grup actual. Tot i això, el Govern ha assegurat que, passi el que passi, aquest 1 de juliol el Parc de Bombers ribagorçà seguirà obert perquè si cal, com a solució d'urgència, hi portaran bombers voluntaris de la campanya forestal o bé funcionaris fent hores extres per cobrir l'estiu. 

Els bombers exigeixen un quadrant d'un mínim de dues setmanes per poder fer-se enrere amb la seva renúncia. El director general de Prevenció d'Incendis, Juli Gendrau, no els hi ha pogut facilitar aquest quadrant en la darrera reunió, per la qual cosa les dues parts s'han emplaçat a una nova trobada. Els voluntaris han dit a l'ACN que estudiaran el quadrant i si el veuen bé seguiran com a bombers voluntaris. Tanmateix, han volgut deixar clar que el primer dia que no hi hagi tres efectius al Parc presentaran la renúncia de manera immediata.

Gendrau ha assegurat que el Parc de el Pont de Bombers no tancarà i ha volgut tranquil·litzar els veïns de la comarca, que aquest divendres han convocat una manifestació. Una plataforma veïnal vol tallar l'N-230 per exigir al Govern els efectius necessaris per poder donar resposta amb garanties en cas de sorgir una emergència. El director general ha afirmat que ''el servei es garantirà'' i ha afegit que li agradaria "comptar amb els bombers voluntaris del Pont de Suert".

La mateixa plataforma veïnal ha volgut entregar als responsables de Bombers unes 2.000 signatures que han recollit en defensa del Parc del Pont, unes firmes que els responsables han declinat agafar perquè creuen que encara es pot arribar a un acord.