Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els centres educatius comencen la preinscripció presencial amb cita prèvia i mesures de protecció per evitar contagis

Els centres educatius comencen la preinscripció presencial amb cita prèvia i mesures de protecció per evitar contagis

El gruix de les sol·licituds es fa en línia, que és l'opció recomanada pel Departament d'Educació. El procés finalitzarà aquest divendres, 22 de maig
Preinscripcions a l'Escola Albert Vives de la Seu
19/05/2020 18:55

Les escoles i instituts han començat aquest dimarts la preinscripció presencial amb mesures d'higiene i de protecció per evitar contagis del coronavirus. També equipaments escolars de la Seu i el Pirineu han obert les portes per atendre fins aquest divendres les famílies amb cita prèvia, tot i que la majoria de les preinscripcions ja s'han formalitzat de forma telemàtica, que ha estat l'opció prioritària i recomanada pel Departament d'Educació.

El tràmit de preinscripció als centres l'ha de fer una sola persona, que ha de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. No hi poden acudir les persones de grups d'especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, es pot autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

Les escoles i instituts potencien la neteja diària dels espais i la ventilació de les instal·lacions. Per a fer segur el tràmit, s'han instal·lat mampares de protecció per als treballadors i s'usen mascaretes. També es faciliten guants per al personal que fa l'atenció al públic, així com gel hidroalcohòlic. A les persones que fan la inscripció se'ls insta a portar mascareta i guants.

Adaptació a la crisi de la COVID-19

La Generalitat va obrir el passat 13 de maig el procés de preinscripció per a l'educació infantil, primària i ESO, a través d'Internet per prevenir contagis de la COVID-19. De moment, ja ha rebut 103.452 sol·licituds en línia, segons les darreres dades facilitades per Educació. Ara s'hi afegeix la possibilitat de fer la preinscripció presencial fins aquest divendres, demanant cita prèvia als centres que les famílies escullin en primera opció per telèfon o per Internet.

En el marc de la pandèmia, escoles i instituts han fet difusió dels seus equipaments i projectes educatius a través de les seves pàgines web.