Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els centres educatius de la Seu d'Urgell, a punt per a l'inici del curs 2020-2021

Els centres educatius de la Seu d'Urgell, a punt per a l'inici del curs 2020-2021

L'Ajuntament i les escoles demanen la col·laboració de tota la comunitat educativa per garantir una represa segura. Entre les prioritats hi ha seguir els protocols i les mesures de prevenció i evitar aglomeracions a les entrades i sortides
Escola Albert Vives de la Seu d'Urgell (Foto: arxiu)
10/09/2020 14:20

Seguir els protocols establerts, reduir els contactes socials a dins i a fora de les aules i evitar aglomeracions a les entrades i sortides. Aquests són els objectius que considera prioritaris l'Ajuntament de la Seu de cara a garantir que l'inici del curs escolar 2020-2021 -aquest dilluns dia 14- es pugui fer amb normalitat, juntament amb les recomanacions elementals de prevenció del coronavirus com són l'ús de la mascareta, el rentat freqüent de mans i la distància entre persones, tant alumnes com professorat.

En una entrevista a RàdioSeu, la regidora d'Educació de l'Ajuntament urgellenc, Núria Tomàs, ha subratllat que tots els centres educatius han fet una intensa tasca de preparació per tal de tenir a punt els protocols pel que fa a aspectes com ara l'organització dels grups d'alumnes, l'accés i la sortida dels edificis o bé la neteja i desinfecció. Per això, Tomàs demana que ara tota la comunitat educativa, incloent els pares, mares o familiars dels alumnes, també hi posin el seu gra de sorra tot seguint les recomanacions per prevenir possibles contagis.

Al respecte, des del consistori consideren important "interioritzar" els nous hàbits "amb tranquil·litat". La regidora defensa que "l'escola és un lloc segur, i seguirà sent segur en la mesura d'allò que es faci a fora de l'escola", pel que fa a controlar els contactes socials i a la prudència en la mobilitat. Entre d'altres aspectes, per exemple, s'ha demanat evitar concentrar-se a les portes dels centres educatius per conversar-hi i, si es vol parlar a l'exterior, fer-ho en grups petits i en indrets més allunyats del recinte.

Pel que fa justament a les entrades i sortides, tant des de l'Ajuntament com des dels centres educatius es demana que només es faci la baixada o recollida dels alumnes amb cotxe particular en aquells casos en què sigui totalment imprescindible, i que sempre que es pugui pot s'aposti pel desplaçament a peu o en bicicleta. Cada centre ha adaptat les seves instal·lacions per garantir una entrada esglaonada, ja sigui amb diferents torns o bé amb diferents punts d'entrada. També es demana que, en aquells casos en què s'acompanya o es recull els infants a l'escola, ho faci un sol membre de cada família, i no diversos familiars junts.

Paral·lelament, les escoles han demanat que la Policia Municipal reforci el control de la circulació i, si és necessari, es talli determinats trams de carrer en moments concrets del dia per garantir l'espai suficient per als vianants. Aquestes mesures es començaran a aplicar segons els protocols de cada centre aquests propers dies i, si cal, s'hi faran canvis després d'avaluar-ne el funcionament inicial.

Núria Tomàs també ha fet referència, entre molts altres aspectes, a la neteja i desinfecció de les instal·lacions, per a la qual se seguirà les directrius marcades pel Govern. Tot i que ja s'ha planificat aquesta qüestió, els primers dies de curs serviran per comprovar-ne el funcionament i reforçar la neteja en aquells indrets on es constari que és més necessari.