Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els col·lapses a les zones turístiques són una de les principals preocupacions dels polítics pirinencs

Els col·lapses a les zones turístiques són una de les principals preocupacions dels polítics pirinencs

13/12/2007 19:30

Els col·lapses a les carreteres de muntanya del Pirineu són una de les principals preocupacions que tenen els líders polítics d'arreu de la serralada. Almenys així és com s'ha reflectit en la jornada sobre mobilitat sostenible en zones turístiques de muntanya, aquest dijous al palau municipal de congressos d'Alp. En les conferències i exposicions s'han posat sobre la taula els diferents models de planificació que hi ha al Pirineu català, francès i Andorrà, i també a d'altres punts muntanyosos d'Europa. Una de les qüestions que han compartit els ponents i el públic convidat a la trobada, format per tècnics, empresaris i electes locals, és que s'han de fer noves planificacions per evitar les cues i els embussos perquè 'repercuteixen negativament sobre la imatge de les destinacions turístiques', tal com ha dit el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Joan Pous.
Del que sí que han coincidit plenament tots els assistents és en considerar que les infraestructures ferroviàries són un aposta de futur en les que cal invertir. En aquest aspecte s'ha citat la línia de tren Barcelona Puigcerdà com una de les línies claus en el transport dels Pirineus. Així mateix també s'ha fet palès la conveniència de què la línia pugui ramificar-se envers l’Alt Urgell, i Andorra. Pel que fa a la Cerdanya,Pous ha indicat que amb l'obertura del Túnel del Cadí, ara fa vint anys, la mobilitat a la comarca 'ha canviat radicalment'.

Aquesta infraestructura ha potenciat l'accessibilitat a la Cerdanya el que ha comportat que comencessin els problemes de mobilitat interna en èpoques de temporada alta turística. D'altra banda, també s'han exposat experiències com les d'Andorra en què la circulació i la mobilitat s'ha convertit en una qüestió de primer ordre per als ciutadans del país.

En aquest sentit, el director de l'Agència de la Mobilitat d'Andorra, David Palmitjavila, ha remarcat que des del govern andorrà s'està fent els 'esforços necessaris' per fomentar l'ús del transport públic. També per informar i aprofitar al màxim les vies de comunicació amb carrils reversibles i d'altres iniciatives per l'estil.

A l'acte hi ha participat els representants dels dos costats de la Cerdanya, el regidor de mobilitat d'Eivissa, Juan Rubio; el representant dels campionats el món de surf de neu a La Molina, Daniel Terradellas, el president de la comissió dels Transports a França, Jean Varlet; el director de l'Institut d'Estudis Territorials, Rafael Giménez; un representant de l'estació alpina sense cotxes Les Gets; el director de l'Agència de la Mobilitat d'Andorra, David Palmitjavila; i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Joan Torres.

Han iniciat els parlaments l'alcalde d'Alp, Cosme Ruaix; el president del Consell Comarcal de la Cerdanya i el president de la Comunitat de Comunes de la Cerdanya nord, Jordi Armengol. Finalment, la cloenda l'han fet el director general de Relacions Internacionals de la Generalitat, Àngel Cortedelles; el director general del Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante; i el president del Consell Comarcal.