Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Comuns demanen que es desplegui el Servei Territorial d’Ensenyament a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran

Els Comuns demanen que es desplegui el Servei Territorial d’Ensenyament a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran

Catalunya en Comú sol·licita que es descentralitzin els serveis territorials i que no es menystingui el territori pirinenc
Escola Albert Vives (Foto d'arxiu 12/9/2017)
19/06/2018 11:50

Catalunya en Comú de l'Alt Pirineu i Aran ha expressat el seu malestar pel fet que el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha designat vuit directors dels Serveis Territorials d’Ensenyament a totes les vegueries, excepte a la de l’Alt Pirineu i d’Aran. El grup subratlla en un comunicat el seu malestar "perquè una vegada més s’ha menystingut el territori pirinenc".

En aquest sentit, els comuns argumenten que "les problemàtiques derivades de la complexa orografia de l’Alt Pirineu i Aran, la dispersió i la baixa demografia de moltes de les seves valls, a més de les singularitats culturals, la llengua i competències pròpies de la Val d’Aran, mereixen disposar d’una delegació pròpia". A més a més, en un comunicat s'indica que "el fet de no comptar amb un director territorial suposa un enorme greuge comparatiu".

És per això que Catalunya en Comú sol·licita que es posi en marxa "amb la major celeritat possible i la partida pressupostària corresponent", la delegació pirinenca per descentralitzar de forma efectiva els Serveis Territorials. Alhora, el grup polític reclama el desplegament de la resta dels serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran, "que a d'altres vegueries ja s'han desplegat amb major o menor intensitat".