Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els consells reben el projecte dels Plans Comarcals de Muntanya

Els consells reben el projecte dels Plans Comarcals de Muntanya

Al període 2008-2012 es preveu doblar la inversió i arribar als 3.000 milions Joan Ganyet ha signat aquest divendres un conveni per millorar el carrer del Simó, al nucli de Taús
Signatura del conveni per millorar el carrer del Simó, a Taús
02/05/2008 17:26

La Generalitat de Catalunya ja té a punt els Plans Comarcals de Muntanya per al període 2008-2012. El director general d’Arquitectura i Paisatge, Joan Ganyet, ho ha anunciat en la signatura d’un conveni amb l’Ajuntament de les Valls d’Aguilar per subvencionar bona part de la reforma del carrer del Simó, el vial més antic del nucli de Taús. L’acord també l'han rubricat l’alcaldessa de les Valls d’Aguilar, Dolors Vidal; i l’alcalde pedani de Taús, Salvador Bigordà.

Durant l’acte, Ganyet ha detallat que, aquest dimecres passat, el conseller Joaquim Nadal va lliurar als presidents dels deu consells comarcals de muntanya el projecte dels Plans Comarcals per als propers cinc anys. Ara els ens comarcals han de fer-ne l’aprovació inicial, que anirà seguit d’un període d’informació pública i d’al.legacions previ a l’aprovació definitiva del Govern.

La inversió global prevista en aquesta quarta generació dels plans de muntanya serà d’uns 3.000 milions d’euros per repartir entre les deu comarques. Ganyet en destaca que aquesta xifra “suposa el doble que els anteriors” i que “recullen les inversions que faran tots els departaments de la Generalitat, i algun ens estatal com el de carreteres, per compensar l’especificitat d’aquestes comarques”, on les dificultats orogràfiques i la dispersió de la població obliguen a fer inversions específiques en equipaments i infraestructures. Els plans contemplen les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya, l’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa.

En l’acte d’aquest divendres, Dolors Vidal ha destacat “la predisposició de Política Territorial a millorar els petits nuclis”. Per Vidal, municipis com les Valls d’Aguilar “no disposem dels serveis que tenen les ciutats i necessitem actuacions com aquesta perquè la gent que hi és cada dia s’hi quedi a viure i per evitar que tothom se’n vagi a la Seu o a Barcelona”.

De la seva part, Salvador Bigordà agraeix la resposta a “una vella reivindicació” com és la millora d’un carrer com el del Simó, que “presenta moltes dificultats d’obra i d’accés”. L’alcalde pedani va aprofitar per demanar a Joan Ganyet que ajudi a millorar els problemes vinculats a les noves tecnologies, com ja s’està a punt de fer amb la cobertura de telefonia mòbil.