Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els contraris al Consorci Sanitari temen una pèrdua i encariment de la qualitat assistencial

Els contraris al Consorci Sanitari temen una pèrdua i encariment de la qualitat assistencial

La diputada Isabel Vallet creu que el nou model prioritza interessos privats per davant de l'atenció universal Els col·lectius que han recollit signatures contra l'ens advoquen pel ple manteniment del model públic
Consorci Sanitari - Xerrada
30/06/2014 11:20

Diferents col·lectius contraris al nou Consorci Sanitari de Ponent i el Pirineu veuen aquest projecte com una mercantilització del sistema públic i creuen que es perdrà qualitat assistencial per a la majoria de la població. El recentment creat Grup de Defensa de la Sanitat Pública a la Seu va organitzar aquest divendres passat una xerrada informativa que va omplir el Centre Cívic El Passeig.

L'acte va comptar amb la diputada Isabel Vallet, representant de la CUP al Parlament de Catalunya. Vallet rebutja que la sanitat pública prioritzi criteris econòmics i tem que el nou sistema obri la porta al control de determinats serveis per part d'empreses amb un evident ànim de lucre.

La parlamentària lleidatana advoca per un sistema cent per cent públic i en què l'administració segueixi tenint el ple control de tots els processos en els hospitals públics.

La doctora Mercè Agustí, metgessa del CAP de Tàrrega i membre del col·lectiu Marea Blanca, hi va afegir que veuen "tèrbol" el procés de creació del consorci. Agustí creu que, malgrat el missatge que es vol donar des del Govern, el canvi ve motivat per interessos privats i que perjudicarà i encarirà la qualitat assistencial.

Precisament aquesta setmana passada s'ha conegut que usuaris, treballadors, entitats i comerços d'arreu de la demarcació de Lleida han recollit en dos mesos més de 37.000 signatures contràries al nou ens gestor. Segons la plataforma Marea Blanca, els signants "s'han posicionat rotundament contra la creació del nou ens" i, a la vegada, "aposten per una sanitat 100% pública". En aquest sentit, l'entitat sosté que "el projecte suposa un primer pas cap a la privatització".