Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Diables de l'Alt Urgell, al primer Concurs d'Enceses de Catalunya

Els Diables de l'Alt Urgell, al primer Concurs d'Enceses de Catalunya

La nova trobada d'àmbit nacional se celebrarà el 10 de març a Picamoixons i la colla urgellenca serà l'únic representant de l'Alt Pirineu. Els participants hauran de mostrar les seves habilitats per preparar un espectacle pirotècnic
I Concurs d'Enceses de Catalunya
18/01/2018 18:05

Els Diables de l'Alt Urgell participaran de la primera edició del Concurs d'Enceses de Catalunya. La nova trobada d'àmbit nacional s'estrenarà el dia 10 de març a la població de Picamoixons (Alt Camp), al terme municipal de Valls. L'esdeveniment s'ha presentat a l'assemblea general de la Federació de Diables, que es va dur a terme diumenge passat a Sant Sadurní d'Anoia.

La competició entre grups de diables vol mostrar tant la capacitat dels participants per cremar pirotècnia com també l'habilitat per fer diferents muntatges, tenint en compte que hi haurà una prova sorpresa. Malgrat que és oberta a la presència de tothom, a l'hora de desenvolupar els reptes cada colla només podrà comptar amb un màxim de 19 membres escollits per a l'ocasió, segons han explicat a RàdioSeu el president dels Diables de l'Alt Urgell, Àlex Mejías, i el portaveu del grup, Marc Moragues. Cada grup tindrà un pressupost assignat en pirotècnia i haurà de mostrar la capacitat de fer l'encesa més espectacular.

Tot i el caràcter competitiu que es vol incorporar a aquesta nova trobada, Mejías ha assegurat que hi aniran sobretot "a aprendre els uns dels altres" i espera que primi l'esperit de passar una bona estona que caracteritza aquesta tradició. A més a més, els grups participants tenen previst fer una espectacular una encesa col·lectiva.

Segons el cens de la Federació de Diables de Catalunya, els Diables de l'Alt Urgell seran l'única colla de l'Alt Pirineu que hi participarà. Ocuparan una de les dues places reservades a Lleida i el Pirineu. L'altra correspon als Diables BAT de Tàrrega. La vegueria de Barcelona és la que compta amb més membres inscrits, 15 en total, mentre que n'hi ha 7 al Camp de Tarragona. En aquests dos casos caldrà fer un sorteig per decidir les dues colles de cada territori que hi participaran. També hi ha inscrites dues colles a les Terres de l'Ebre i una de Girona, mentre que la Catalunya Central no compta per ara amb cap colla.