Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els ecologistes lliuren a Baltasar un pla per fer compatible la convivència entre l'ós i l'home

Els ecologistes lliuren a Baltasar un pla per fer compatible la convivència entre l'ós i l'home

26/11/2008 10:31

Els membres de la Federació d'Ecologistes de Catalunya han lliurat aquest dimarts a la tarda al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, una proposta de pla de recuperació de l'ós bru als Pirineus. Es tracta d'un pla que proposa un paquet de mesures per fer possible la convivència entre l'ós i l'home en les zones on hi ha presència d'aquesta espècie, com és el cas de la Val d'Aran. Segons han explicat els ecologistes, Baltasar s'ha compromès a estudiar la proposta. De fet, ja s'ha convocat una nova reunió entre la Federació d'Ecologistes i el Departament de Medi Ambient per parlar-ne.

Els ecologistes també han comentat que el conseller vol mantenir l'espècie als Pirineus. El portaveu d'Ipcena –una de les entitats de la Federació d'Ecologistes- Joan Vàzquez, ha remarcat que la segona reunió es produirà abans que acabi l'any amb la directora general de Medi Natural, Núria Bonaventura. En aquesta trobada, els ecologistes esperen tenir una 'proposta de treball' ja elaborada amb l'objectiu d'aprovar el projecte. L'objectiu de la Federació és que el Govern aprovi el pla en un termini no superior als sis mesos.

Els ecologistes també han aprofitat la trobada amb el conseller Baltasar per demanar més inversió i la creació de nous parcs naturals a Catalunya. Es queixen que la Generalitat inverteix uns 15,5 euros per hectàrea de parc natural, cosa que situa Catalunya en el catorzè lloc en rànquing de diners destinats a aquest aspecte. En aquest sentit, afirmen que les Balears, per exemple, inverteixen uns 250 euros per hectàrea de parc natural.

També afirmen que en el Pacte del Tinell es va establir la creació de quatre nous parcs naturals, cosa que segons Vàzquez 's'ha deixat de banda'. El portaveu d'Ipcena ha explicat que aquests parcs són el Parc Natural del Montsec i el de les Estepes, a Lleida; el Parc Natural de la serra de Prades, a Tarragona, i el Parc Natural de Montgrí, a l'Empordà.