Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els empleats públics que no prestin serveis bàsics i estratègics no hauran d'anar a treballar i rebran el 100% del sou

Els empleats públics que no prestin serveis bàsics i estratègics no hauran d'anar a treballar i rebran el 100% del sou

Els assalariats que formin part del pla de contingència podran teletreballar. El govern espanyol rectifica i només permetrà que les perruqueries facin el servei a domicili
Generalitat de Catalunya
15/03/2020 20:35

El Govern ha concedit un permís de deure inexcusable de caràcter públic per a tots els empleats públics que no prestin serveis bàsics i estratègics i, per tant, no hauran d'anar a treballar i hauran de quedar-se a casa. És una de les mesures per fer front al coronavirus que ha signat el conseller d'Administració Pública, Jordi Puigneró, aquest diumenge. Amb aquest permís els servidors públics continuaran rebent el 100% del sou. D'altra banda, tots els assalariats que formin part del pla de contingència dels departaments bàsics i estratègics optaran de manera preferent pel teletreball. Cada departament ho comunicarà als seus treballadors.

També rebran el permís inexcusable de deure públic tant els empleats públics que prestin serveis en centres de treball tancats com els qui tinguin alteració del sistema immunitari o malalties cròniques, obesitat mòrbida i les dones embarassades.

Els treballadors amb fills menors de 16 anys o persones dependents a càrrec també es podran acollir al teletreball. En cas que el seu lloc de feina no ho permeti, s'habilitaran mecanismes de flexibilitat horària o torns recuperables els propers 12 mesos. Qui teletreballi rebrà material formatiu sobre treball en mobilitat i ciberseguretat.

El dimecres 11 de març el Govern ja va habilitat el teletreball per als empleats públics per fer front al coronavirus.

El govern espanyol rectifica i només permetrà que les perruqueries facin el servei a domicili

D'altra banda, el govern espanyol ha rectificat i ha decidit que les perruqueries hauran de tancar i només podran prestar el seu servei a domicili. L'executiu havia inclòs aquests establiments com a un dels pocs que mantindrien el seu servei habitual per poder garantir l'atenció i higiene de persones grans o amb mobilitat reduïda, però després de la reunió de presidents autonòmics d'aquest matí han optat per limitar la seva actuació als mateixos domicilis dels afectats.