Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els empresaris del Pirineu i Prepirineu demanen col.laborar en els programes d'Innovació

Els empresaris del Pirineu i Prepirineu demanen col.laborar en els programes d'Innovació

Aquest divendres s’han presentat al conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, les conclusions de les Jornades Interempresarials, en les quals hi ha participat l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell
Empresaris - Huguet
15/02/2008 21:05

Sis associacions empresarials del Pirineu i Prepirineu, entre elles l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell, han reclamat avui al conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, "els mitjans i recursos necessaris per col.laborar en la difusió i la sensibilització de la innovació en el sector". El col.lectiu, que feia la cloenda a Ripoll de les Jornades Interempresarials sobre Innovació iniciades el 2007, també ha demanat “el foment de la cooperació entre les empreses, el suport i incentivació dels casos on es duguin a terme polítiques innovadores, i la canalització de les necessitats de les empreses cap a Centres Tecnològics, Universitats, enginyeries, centres de recerca, consultories o el propi Cidem”.

Els empresaris pirinencs han volgut assenyalar “que hi ha moltes eines per a la innovació, però no s’assoleixen els resultats esperats”. És per aquest motiu que creuen que “s’ha de potenciar la participació empresarial en el disseny i l’aportació d’idees a l’hora d’elaborar els programes d’innovació”. Aquesta possibilitat proposen que es canalitzi a través de Foment del Treball i FEPIME.

Per últim, el conseller Huguet ha rebut la demanda d’analitzar la possibiitat d’establir un sistema de quotes assignades per empresa per tal de fomentar la innovació, de forma similar al nou model de formació continuada.

La sessió d'avui de les Jornades Interempresarials ha estat la tercera i última que completa les altres dues trobades celebrades a Ripoll i a la Seu d’Urgell per tractar les diverses necessitats dels territoris implicats en temes d’innovació. Un cop lliurat el document, el Conseller Josep Huguet s’ha mostrat receptiu amb les propostes plantejades pels empresaris posant èmfasi especial "en la necessitat que existeixi un motor dins el propi territori, és a dir, que la iniciativa neixi de les pròpies empreses i el seu entorn i que no tot sigui ajuda de l’Administració".

En un altre ordre de cosos, Huguet ha deixat clar que des del Govern de la Generalitat es dóna suport a la millora de les infraestructures, "que mai és suficient tot i que s’estan fent esforços importants”. En relació a la innovació, ha dit que des del Govern s’està donant suport a Centres Tecnològics que permeten incorporar els serveis de les Universitats als interessos de les empreses per, a partir d’aquí poder innovar producte.