Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El final de temporada de la base del Sedis Bàsquet, a tocar de la suspensió

El final de temporada de la base del Sedis Bàsquet, a tocar de la suspensió

La Federació Catalana donarà per acabada la campanya si s’aprova una nova pròrroga de l’estat d’alarma. La mesura, però, no afectaria els conjunts sèniors ni les divisions Preferent
Presentació dels equips 2019-2020 del Sedis Bàsquet (Foto: arxiu)
19/04/2020 13:55

La Federació Catalana de Basquetbol ha comunicat als clubs que, si aquests propers dies el Congrés aprova una nova pròrroga de l’estat d’alarma pel coronavirus, donarà per finalitzades totes les competicions de categories de base d’aquesta temporada 2019-2020. En aquest sentit, aquest dissabte mateix el president espanyol, Pedro Sánchez, ha informat que proposarà a la cambra baixa allargar la situació d’excepció, com a mínim, fins al 9 de maig.

Poques hores abans d’aquest anunci, divendres, l’FCBQ ja va explicar que, si tal com es preveu es mantenen les restriccions, es tancarà totes les competicions 2019-2020 del bàsquet català, amb l’única excepció de les sèniors i les de divisions Preferent. És a dir, no s’acabarà els Campionats de Catalunya, des de sots-21 fins a premini, ni els campionats territorials de cada demarcació, tret dels de sènior i U25 on es juga ascensos.

Buscar noves dates pels sèniors

La mesura, per tant, no afecta els equips sènior del Sedis: dos de femenins (Cadí La Seu, de Lliga Femenina, i Efausa) i dos de masculins (Hidrology i Sideco). Pel que fa a les categories de formació, si es confirma la suspensió, només acabaran la temporada en el supòsit que estiguin jugant en divisió Preferent de la seva respectiva categoria d’edat. A més a més, en tots els casos en què sí que s’acabi la competició, caldrà buscar noves dates, condicionades per quan es torni a autoritzar la disputa de partits i en quines condicions. 

L’ens presidit per l’urgellenc Ferran Aril ha detallat que, si s’escau, es retornarà als clubs la part proporcional de les quotes de participació en tots aquells campionats que es donin per finalitzats, i també els imports de les quotes de llicències. L’FCBQ hi ha afegit que seguiran “en contacte amb la Secretaria General de l’Esport” i amb la resta d’autoritats pel que fa a les mesures que es decideixen les properes setmanes amb relació a competicions esportives.