Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els equips d'esquí alpí i nòrdic de l'FCEH ja comencen els entrenaments

Els equips d'esquí alpí i nòrdic de l'FCEH ja comencen els entrenaments

Els fondistes de tecnificació han iniciat el treball físic a la vall de Castellbò i a la Cerdanya. Entre els membres del grup hi ha els alturgellencs Gerard Palomo, Cesc Colell, Jaume Pueyo, Paula Martínez i Martín Morales
27/06/2018 18:15

Els equips d'esquí alpí i nòrdic de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern ja han començat els entrenaments per a la temporada 2018-2019. Esportistes i tècnics s'han posat a treballar oficialment, de moment amb exercicis físics de cara a estar a ple rendiment quan comencin els entrenaments sobre la neu.

En el cas de l’equip català de tecnificació d’esquí de fons, de fet, ja fa setmanes que treballen amb el seu tècnic, Marc Puigsubirà, després de descansar durant unes setmanes quan es van acabar les competicions de l'hivern. Des de l’1 de maig fins al 23 de juny han combinat musculació, bicicleta, córrer, natació i excursions per la muntanya, i dimarts d’aquesta setmana va ser el primer dia en què vam introduir el rollrski, que realitzem a la carretera de Castellbò, prop de Sant Joan de l’Erm, segons ha detallat l'entrenador alturgellenc.

En total, 6 dies d’entrenament a la setmana per posar el cos a punt. L'equip, que disputarà novament diverses competicions estatals i internacionals, el conformen Maria Sellés (CE Bellver), Paula Martínez (CENA) i els urgellencs Gerard Palomo, Cesc Colell i Jaume Pueyo (CEFUC). Mentrestant, al seu lloc de residència entrenen de manera individual els cerdans Miquel Auladell i Martina Barrés (Puigcerdà EC). Martín Morales (CEFUC) s’incorporarà a l’equip en la pròxima concentració conjunta, al juliol. 

Entrenaments sobre la neu als Alps 

Quant a l’esquí alpí, els equips femení i masculí ja estan entrenant novament sobre la neu, concretament a la glacera de l’estació francesa de Les 2 Alpes. L’equip femení, dirigit pels tècnics Miguel Mampel i Damià Costa, compta amb Miren Miquel, Pat Miquel, Mireia Vázquez, Anna Vidaor, Cristina Sentís, Aran Clotet i Martina Krattli. De la seva part, el masculí està format per Octavi Aris, Jordi Beascoechea, Samuel Beso, Guillem Bosch, Jordi Costa, Daniel Larriu, Alex Poy, Isidre Sans i Marc Vilalta, amb els tècnics  Isaac Bru i Willy Churruarin.  

A la concentració també hi és la nova coordinadora d’esquí alpí de l'FCEH, l'exesquiadora internacional Ainhoa Ibarra. L'objectiu és "arribar en un gran estat de forma a les primeres competicions", segons ha destacat Bru, que hi afegeix que "aquests primers dies serveixen per centrar-nos en la tècnica de base, que és la gran prioritat en aquests moments de la pretemporada”.

  • Entrenament de pretemporada de l'equip de fons de l'FCEH amb esquí de rodes
  • Pretemporada de l'equip català d'esquí alpí femení, a Les 2 Alpes
  • Pretemporada de l'equip català d'esquí alpí masculí, a Les 2 Alpes