Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els establiments de l’Alt Urgell adherits al 'Benvinguts a pagès' reben més de 500 visites

Els establiments de l’Alt Urgell adherits al 'Benvinguts a pagès' reben més de 500 visites

Enguany el programa ha creat un seguit de rutes dins les Marques Turístiques de Catalunya
Visitant a la granja EcoFranch, a Montferrer (Foto: CCAU)
03/06/2019 16:52

Els establiments de l’Alt Urgell adherits al projecte “Benvinguts a pagès” han rebut aquest cap de setmana un total de 536 visites, xifra que demostra l’interès creixent dels ciutadans per aquesta iniciativa que aposta pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural i per potenciar el turisme d’interior i la gastronomia catalana. Es tracta d’una acció transversal dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i d’Empresa i Coneixement, juntament amb la Fundació Alícia i la col·laboració dels consells comarcals, consorcis i oficines de turisme, a més de nombroses entitats i associacions del sector.

L’Alt Urgell ha participat activament en la quarta edició d’aquesta campanya. Així, quatre explotacions agràries (La Reula, Ecofranch, Granja Argestues i Formatges l’Oliva) han obert les portes per mostrar als visitants la seva producció agroalimentària i convidar-los a fer un tastet. Set restaurants (Cal Gabriel, Cal Tahussà, El Rastell, Hotel Betriu, Can Boix, Font del Genil i Guimar) han ofert un menú especial amb aliments de proximitat. D'altra banda, vuit allotjaments (Cal Pastisser, Cal Rossa, Cal Sodhi, Cal Tresonito, El Racó de Cal Maró, Graner Gol, Hostel el Molí i Can Boix) han presentat ofertes especials de cap de setmana.

Juntament, s’han programat set activitats complementàries: visites a ExpoTrac (Museu del Tractor a Montferrer); al jardí botànic i arborètum ‘El Molí del Pau', un taller de saber artesà a Castellbò (Agrobotiga ‘El Raconet’) i un altre al celler del sake de Tuixent (Seda Líquida). A més a més, s'ha fet un circuit turístic i ramader a Taús (Cal Rossa-Cal Tendé); una ruta botànica-naturalista per conèixer les plantes medicinals que recol·lectaven les trementinaires a Tuixent (Museu de les Trementinaires); una mostra de la cria i preparació de cavalls àrabs a Coll de Nargó (Roch Arabians) i l'activitat 'Menjant amb voltors i ocells a la mà' a Alinyà (Muntanya d’Alinyà).

Enguany el programa ha creat un seguit de rutes dins les Marques Turístiques de Catalunya perquè el concepte s’estengui al llarg de l’any. En l’àmbit del Pirineu, s’han escollit les comarques de l’Alt Urgell i Cerdanya per elaborar una proposta turística de cap de setmana que pretén seguir les fites dels participants d’aquesta edició, ja sigui a nivell d’explotacions, restauració o bé, allotjament.