Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els establiments de la Seu demanen canvis en l'ordenança de rètols

Els establiments de la Seu demanen canvis en l'ordenança de rètols

L'Ajuntament va aprovar el mes de juliol la nova normativa, però es mostra obert a noves modificacions. L'UBSU assenyala que si no es canvia el text, un 80 per cent dels locals haurien de renovar la retolació
Avinguda Pau Claris de la Seu d'Urgell
21/08/2018 11:24

La Unió de Botiguers de la Seu d'Urgell (UBSU), l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell (AEAU) i l'Associació d'Hostaleria de la comarca (AHAU) han sol·licitat a l'Ajuntament urgellenc que modifiqui l'ordenança sobre rètols i publicitat als establiments de la ciutat, que va aprovar-se el passat mes de juliol. Els col·lectius asseguren que la nova normativa afectarà un 80 per cent dels locals, que es podrien veure obligats a treure o modificar els rètols de les façanes.

El president de l'UBSU, Juan Carlos Salsas, ha demanat que es rectifiqui el redactat i lamenta que les al.legacions presentades fossin respostes al mateix temps que l'aprovació en el plenari. Salsas recorda que "la situació econòmica no és la millor perquè per un canvi estètic forci a la renovació de les retolacions" i apunta a la possibilitat que la nova normativa "només sigui exigida als nous establiments, i que es vagi implementant de forma progressiva".

L'ordenança de rètols i publicitat a la via pública va obtenir el vistiplau del ple de la Seu d'Urgell ara fa unes setmanes amb el suport de l'equip de govern (PDeCAT) i Compromís per la Seu, i el vot contrari d'ERC i la CUP. El tinent d'alcalde de la Via Pública, Jesús Fierro, assenyala que "una àmplia majoria" hi va estar a favor i que la voluntat sempre ha estat "no anar en contra de ningú, sinó dialogar i afegir modificacions si suposen una millora".

Des de l'equip de govern s'ha expressat la voluntat de "treballar encara més per consensuar el redactat del text". El tinent d'alcalde també ha insistit que "la normativa ha passat tota la tramitació d'exposició pública i tothom hi ha pogut fer al·legacions, de les quals unes s'han estimat i d'altres no, sempre per criteris tècnics". Entre les modificacions previstes hi ha la limitació de la mesura dels rètols o, al centre històric, l'obligatorietat que siguin transparents, de manera que la façana quedi visible.