Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els fets delictius a la Seu disminueixen un 1,5% durant el 2015

Els fets delictius a la Seu disminueixen un 1,5% durant el 2015

La Junta Local de Seguretat destaca que la ciutat es manté molt per sota de la mitjana catalana de delictes, amb 27 per cada 1.000 habitants. La Policia Municipal constata un descens d'accidents de trànsit durant els darrers anys
Junta de Seguretat Local de la Seu
19/02/2016 18:20

La Seu té una mitjana de 27 fets delictius per cada 1.000 habitants; és a dir, menys de la meitat de la mitjana de Catalunya, que és de 72 per cada 1.000 habitants. És una de les dades que s'ha destacat en la Junta Local de Seguretat, que ha celebrat aquest divendres la seva sessió ordinària a l'Ajuntament urgellenc per fer balanç de les actuacions policials durant l'any 2015.

La sessió ha estat presidida per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, juntament amb el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Jesús Fierro, i els màxims responsables locals de la Policia Municipal, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Albert Batalla ha valorat "la bona feina i la coordinació entre tots els cossos, fet que es tradueix en una gran eficiència policial al municipi”. L'alcalde conclou que "un any més, podem tornar a afirmar que la Seu segueix sent una ciutat segura”. De les dades objectives que es deriven de les diferents actuacions policials realitzades l'any passat, s'ha destacat la disminució de l'1,6% dels fets delictius respecte l'any 2014.

Dins d'aquest capítol, s'han reduït els delictes perpetrats contra les persones, però han pujat lleugerament els produïts contra el patrimoni. “Aquestes dades cal emmarcar-les dins d'una estabilitat, ja que en els darrers anys hi ha hagut una gran disminució dels delictes en general”, segons ha afirmat el cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, Salvador Plens.

Quant als accidents de trànsit dins del municipi, des de la Junta Local s'ha negat que hi hagi un increment i, per contra, s'ha assegurat que els darrers anys hi ha "un progressió espectacular a la baixa", segons ha informat l'inspector de la Policia Municipal, Josep Martínez. Des de l'any 2010 fins al 2015 s'han reduït en un 310%. Durant l'any 2015 es van produir 40 accidents, la gran majoria lleus, i no es va registrar cap víctima mortal. Aquesta dada, segons la policia, manté la línia descendent.

Una altra preocupació veïnal que s'ha tractat a la junta són les queixes per les molèsties relacionades amb la prostitució en domicilis particulars. Un fet que s'ha denunciat especialment des del centre històric. Des dels cossos de seguretat s'ha afirmat que es continua realitzant actuacions policials per minimitzar i reduir els "problemes col·laterals" que això comporta per a la convivència ciutadana.

Qüestionari Policial de Valoració de Risc

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han donat a conèixer el Qüestionari Policial de Valoració de Risc, que des de l'1 de febrer passat s'aplica també a la Seu com una eina més per lluitar, a nivell de tot Catalunya, contra la violència de gènere. El nou mètode vol fer una valoració objectiva sobre el risc que una víctima de violència de gènere pateixi una agressió física extrema, i estableix cinc nivells: el no apreciat; el baix; el mitjà; l'alt i el molt alt.