Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els geòlegs intensifiquen els treballs al poble de Mencui després de l'aparició de noves esquerdes

Els geòlegs intensifiquen els treballs al poble de Mencui després de l'aparició de noves esquerdes

L'Ajuntament de Soriguera espera les conclusions de l'estudi per poder actuar. La delegada del Govern, Rosa Amorós, s'ha reunit amb els veïns
Rosa Amorós conversa amb els veïns de Mencui (Foto: Ajuntament de Soriguera)
02/08/2018 18:10

Arran de l'aparició de noves esquerdes al poble de Mencui, al Pallars Sobirà, els geòlegs han intensificat els treballs per poder enllestir un estudi que dictamini les causes i les possibles solucions.

L'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fontdevila, ha explicat a l'ACN que des del consistori estan esperant aquest document per poder actuar i fer algun tipus d'actuació i evitar que les esquerdes vagin a més. Fondevila ha recordat que ja fa unes setmanes, arran de les primeres esquerdes als carrers i despreniments a finques pròximes, l'Ajuntament ja va canalitzar l'aigua sobrant de la font i del dipòsit de poble per evitar més moviments de terres.

Aquest dijous, la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha visitat Mencui i s'ha entrevistat amb els veïns i els geòlegs. Els habitants del poble ja van denunciar a començament de juliol esfondraments de terres, d'uns dos pams, i transcorregut aquest temps el talús ja s'havia precipitat 1,5 metres. En aquest terreny hi havia el pal de la llum que subministrava a les cases del poble i a causa dels moviments de terres, l'empresa va haver de substituir-lo i reubicar-lo a un altre indret.

Els veïns també van denunciar l'aparició de les primeres esquerdes, d'entre 3 i 4 centímetres, als carrers de la part baixa del nucli. Ara, passat un mes de la primera alerta d'esquerdes per part dels veïns, n'han aparegut més i l'esfondrament d'un mur s'ha convertit en una esllavissada a la part baixa del poble. Els veïns estan preocupats que aquesta situació s'agreugi i demanen solucions.