Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els guàrdies fluvials exigeixen cobrar els mesos que els deuen

Els guàrdies fluvials exigeixen cobrar els mesos que els deuen

13/11/2008 12:14

Els guàrdies fluvials de pesca porten dos mesos sense cobrar. Consideren que la situació és insostenible i per això aquest dimecres han lliurat a la Federació Catalana de Pesca un requeriment exigint cobrar les nòmines endarrerides.

En total a Catalunya hi ha divuit guàrdies fluvials que depenen de la Federació. Els guàrdies han indicat que si en un curt termini de temps no els abonen les nòmines que els deuen emprendran accions legals. L'any passat els guàrdies fluvials ja van estar tres mesos sense cobrar. En aquell moment la situació es va solucionar amb la mediació del Departament de Medi Ambient.

Els guàrdies fluvials van enviar el passat mes de setembre una carta al president de la Generalitat, José Montilla, al Departament de Medi Ambient i a la vicepresidència del Govern perquè resolgués la situació, de moment sense obtenir resposta satisfactòria. Segons el conveni signat el 2004,  la Federació té dret a disposar d'una guarderia fluvial i el Departament paga una sèrie de diners pels sous i per altres despeses.

Les tasques que fan els guàrdies fluvials, figura reconeguda per la llei de pesca, són de control de documentació als pescadors, suport als agents rurals, vigilància del nivell d'aigua als rius, rescats de peixos, neteja o repoblaments.