Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els habitatges de la Seu d'Urgell sumen un valor total de més de 1.000 milions d'euros

Els habitatges de la Seu d'Urgell sumen un valor total de més de 1.000 milions d'euros

La dada és fruit del primer estudi de valoració que ha inclòs la totalitat dels 7.257 immobles registrats a la ciutat. El preu mitjà de venda al municipi ha augmentat un 4,37% al primer semestre d'enguany i actualment és de 1.374 €/m2
Mapa de valor dels habitatges a la Seu d'Urgell (Font: Precioviviendas)
16/11/2018 14:05

El preu mitjà de l'habitatge de compra a la Seu d'Urgell ha experimentat un augment del 4,37% al primer semestre de 2018, cosa que fa que actualment se situï en 1.374 euros per m2.

Aquestes i d'altres dades es recullen en un informe de valoració municipal, que ha elaborat el portal immobiliari Precioviviendas, al qual ha tingut accés RàdioSeu, i que per primera vegada ha valorat la totalitat dels 7.257 habitatges que hi ha a la capital de l'Alt Urgell. Això ha permès també constatar que el conjunt d'immobles de la ciutat sumen un valor total de 1.007 milions d'euros.

L'estudi també indica que la superfície mitjana dels habitatges de la Seu d'Urgell és de 102 m2 i que l'antiguitat mitjana dels pisos o cases és de 37 anys. L'anàlisi s'ha fet d'acord amb les dades cadastrals i els preus es poden consultar de forma gratuïta a través del Cercador de Preu d'aquesta empresa, com també amb el Mapa de Calor Interactiu, a través del qual es pot consultar el valor mitjà de l'habitatge al municipi, edifici a edifici.

Precioviviendas va iniciar la seva activitat el 2016 i ofereix els preus de tots els habitatges dels municipis de l'Estat espanyol amb més de 25.000 habitants, amb l'excepció dels municipis d'Euskadi i Navarra. Enguany l'empresa ha ampliat els seus serveis als municipis de més de 2.000 habitants, com és el cas de la Seu (que en té censats més de 12.000), cosa que ha suposat la valoració 20 milions d'habitatges més, cadascun amb el seu propi valor.

L'empresa matisa que "és important tenir en compte que l'evolució de preus de l'habitatge és diferent en funció de les condicions de l'oferta i la demanda de cada zona, cosa que implica que no tots els habitatges es comporten igual en cada moment". Això, apunten, "converteix cada habitatge en un element únic i el preu és independent dels altres". Tot indicant l'adreça exacta de cada immoble, se'n pot conèixer el seu valor objectiu. Aquest 2018, fins al mes d'agost, Precioviviendas ja havia fet 360.000 valoracions a nivell estatal, un increment del 28% respecte del mateix període de l'any passat, en què van tancar l'any amb una mitjana de 45.696 consultes cada mes. Aquesta companyia fa servir la tecnologia Big Data, amb l'analítica avançada de dades. El sistema està certificat pel Departament d'Estadística i Investigació Operativa, a la Facultat de Matemàtiques de la Universitat Complutense de Madrid.