Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els heliports de l'Alt Pirineu i Aran podran fer vols d'urgència de nit

Els heliports de l'Alt Pirineu i Aran podran fer vols d'urgència de nit

El de Vielha ja està a punt, el de la Seu s'està adaptant i per al de Tremp es redacta el projecte. L'objectiu és millorar la rapidesa dels trasllats a Barcelona o Lleida en cas d'una emergència
Reunió del Consell Director de l'Alt Pirineu i Aran (Foto: ACN)
18/04/2017 20:10

Els heliports de l'Alt Pirineu i Aran adapten les seves instal·lacions per tal de poder realitzar sortides mèdiques d'urgència en horari nocturn. La delegada del Govern a l'Alt Pirineu, Rosa Amorós, ha assegurat a l'ACN que estan "treballant perquè estiguin preparats".

Concretament, el de Viella ja està a punt, mentre que el de la Seu -ubicat a l'aeroport- s'està adaptant i pel que fa a Tremp s'està fent el projecte. Amorós ha recordat que "estem en un territori turístic, amb molta gent gran i una orografia que no ens permet arribar als centres hospitalaris amb facilitat". Per això, ha afirmat la delegada, "tenir els heliports preparats per sortir de nit via Lleida o Barcelona és important per la seguretat de tots nosaltres i de la nostra salut".

La falta d'il·luminació, adequació de l'entorn i incorporació de personal són els factors principals que s'han hagut d'actualitzar per tal que tots els heliports de l'Alt Pirineu puguin realitzar sortides d'urgència nocturnes. Adaptar les instal·lacions per tal que funcionin de nit té un cost d'uns 100.000 euros per aeroport.

També als heliports dels hospitals

Dels quatre hospitals de l'Alt Pirineu i Aran, el de Vielha i el Transfronterer de Cerdanya ja tenen les instal·lacions pròpies adaptades per fer vols nocturns. Ara s'està treballant en els dels hospitals de la Seu i Tremp.