Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els infants de la Pobleta de Bellveí no van a escola com a protesta pel canvi de la parada del bus

Els infants de la Pobleta de Bellveí no van a escola com a protesta pel canvi de la parada del bus

Els veïns es queixen del fet que el punt de recollida és ara als afores i en un espai sense aixopluc. El Consell del Pallars Jussà no té previst per ara recuperar l'aturada a la plaça del poble
Concentració de famílies de la Pobleta de Bellveí (Foto: ACN)
13/03/2017 19:05

Els veïns de la Pobleta de Bellveí, al Pallars Jussà, s'han concentrat aquest dilluns a la plaça del poble com a mostra de protesta pel canvi d'ubicació de la parada de transport escolar. Per expressar el seu malestar, aquesta jornada els infants no s'han apropat fins a l'actual punt de recollida, als afores del poble, i per tant no han anat a escola, al nucli de la Plana de Mont-ros.

Els pares i mares es queixen que la parada per als escolars sempre ha estat a la plaça del poble i aquest curs s'ha traslladat a un indret apartat i sense aixopluc, a peu de carretera. Tots els veïns del poble hi estan en desacord i per aquest motiu s'han concentrat a la plaça, on els 7 alumnes han esperat el vehicle i, com que no ha aparegut, no han anat a classe. A més a més, les famílies han avançat que seguiran fent el mateix fins que no s'arribi a un acord amb el Consell Comarcal, responsable de les línies de transport escolar.

Els pares han explicat que durant aquest curs han estat portant els fills a la nova parada perquè s'estava negociant una solució, però ara conclouen que no ha voluntat d'acord. En aquest sentit, han criticat la poca flexibilitat del Consell i, especialment, del taxista que s'encarrega del recorregut. Amb la nova ubicació de la parada de transport escolar els alumnes, en dies de pluja o neu, no tenen cap tipus d'aixopluc, cosa que a la plaça sí. Els veïns argumenten que la plaça és prou gran i permet a la furgoneta del transport escolar poder efectuar maniobres sense problema.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha respost aquest dilluns mateix que no canviarà la parada. Martí Cardona, vicepresident del Consell, ha argumentat que aquest curs escolar s'ha fet el canvi d'ubicació de la plaça del poble als afores per qüestions de coordinació de les diferents línies i ha afegit que a l'incorporar-se a la ruta el poble d'Envall, obliga a recollir els nens als afores per complir amb els horaris previstos.

Mentre el Consell argumenta que recollir els nens a la plaça els suposa un increment de 15 minuts a la ruta, els pares diuen que no suposa més de 5 minuts.