Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els investigadors reivindiquen la identitat pròpia de la terrissa del Pirineu

Els investigadors reivindiquen la identitat pròpia de la terrissa del Pirineu

Han aprofitat una jornada de memòria oral, a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, per recordar el col·leccionista Ramon Abelló, mort recentment
Jornada sobre els últims terrissaires del Pirineu (Foto: ACN)
03/12/2018 20:10

L'Ecomuseu de les valls d'Àneu, a Esterri d'Àneu, ha acollit una jornada sobre la terrissa del Pirineu coincidint amb diverses recerques i estudis sobre el tema que s'estan duent a terme. Els investigadors han aprofitat per reivindicar la identitat pròpia i personalitat ''molt marcada'' de la terrissa de les comarques de muntanya. Els últims terrissaires del Pirineu estan datats al començament de la dècada de 1960.

Jordi Abella, responsable de l'Ecomuseu, ha dit a l'ACN que durant molts anys s'ha deixat de banda i que ara és el moment de reivindicar-la en l'àmbit històric però també estètic. Abella ha explicat que a través de la terrissa s'expliquen moltes qüestions de l'època com les relacions familiars, aspectes de la vida quotidiana i dels oficis. La jornada ha servit per retre un petit homenatge a Ramon Abelló, veí d'Artesa de Segre, col·leccionista i autor del llibre 'La terrissa al Pirineu', mort recentment.

Durant la jornada els investigadors han treballat aspectes com la metodologia de la recerca oral o treballar els mètodes de documentació. Abella ha dit que l'objectiu d'aquesta jornada també és activar una línia de coordinació que ajudi, en un futur, a treballar conjuntament l'àmbit de l'estudi i la recuperació de la terrissa del Pirineu.