Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Jocs Special Olympics la Seu d'Urgell-Andorra la Vella ja compten amb més de 1.300 inscrits

Els Jocs Special Olympics la Seu d'Urgell-Andorra la Vella ja compten amb més de 1.300 inscrits

Bèlgica, Mònaco, Dinamarca, Hongria, Suïssa, Àustria i l’Índia són les primeres delegacions estrangeres confirmades. D’aquí a quatre mesos el Pirineu acollirà l'esdeveniment esportiu de referència per a les persones amb discapacitat intel·lectual
Jocs Special Olympics la Seu d'Urgell-Andorra la Vella
05/06/2018 12:59

El primer repte dels Jocs Special Olympics 2018 ja s’ha assolit. Quan encara queden quatre mesos per a l’inici de l'esdeveniment esportiu, previst del 4 al 7 d'octubre a la Seu i Andorra la Vella, l'organització compta amb 1.388 esportistes inscrits. 

Els atletes catalans seran els més nombrosos. De moment, hi ha 1.236 inscripcions de 60 clubs i entitats d'arreu de Catalunya. Els jocs també comptaran amb la presència de diferents delegacions estrangeres, com Bèlgica, Honguia, Suïssa, Àustria i l'Ìndia, a més d'Andorra. Així mateix, hi ha sis comunitats autònomes que n'han confirmat l'assistència: l'Aragó, Castella la Manxa, Castella i Lleó, la Rioja, la Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana. En total s’espera la participació de més de 2.000 persones.

Esports i activitats paral·leles

Els esportistes competiran en 14 disciplines que es repartiran entre la Seu i Andorra la Vella. A la capital de l'Alt Urgell s’hi disputaran les proves de bàsquet, hoquei interior, petanca, ciclisme, tennis i el programa Joves Atletes, amb nens i nenes de 2 a 7 anys. A Andorra la Vella hi haurà la competició de natació, gimnàstica, atletisme, tennis taula, futbol sala, handbol, bàdminton i judo.

A més de les proves esportives, un dels objectius dels Jocs Special Olympics serà fer un nombre important d’activitats paral·leles que converteixin l'esdeveniment en un projecte de ciutadania. Hi haurà un Village a cada localitat, es farà el recorregut de la Torxa per tot Catalunya i Andorra la Vella, es durà a terme el programa de salut Healthy Athletes, i es farà un acte inaugural i de cloenda.

L'organització vol que els Jocs deixin empremta tant a Andorra la Vella com a la Seu i consolidin ambdues localitats com a referent de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Campanya de voluntariat

Tant la Seu d’Urgell com Andorra la Vella han començat fa unes setmanes la campanya de captació de voluntariat, ja que seran necessàries més de 600 persones que ajudin en les tasques d'organització. Els voluntaris participaran en el programa de lleure, faran feines de secretaria, informació, trasllats, acompanyament o allotjament. Altres tasques seran les d'informàtica, avituallament, traducció, premsa, fotografia, esports, primers auxilis, el control d’accessos, megafonia, suport a programes de salut, gestió de material, suport al programa Young Athletes (Joves Atletes) o presència a les cerimònies i recorregut de la torxa, entre d'altres.

Les inscripcions per al voluntariat a la Seu es poden fer via telemàtica o en format paper a l'Ajuntament de la Seu d’Urgell, l'Oficina Jove de l’Alt Urgell o el Palau d’Esports. A Andorra la Vella es pot accedir a la pàgina web de l'esdeveniment o bé aconseguir la butlleta al Govern d’Andorra, al Departament de Joventut i Voluntariat.