Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els jubilats d'Endesa denuncien retallades en els drets adquirits

Els jubilats d'Endesa denuncien retallades en els drets adquirits

El col·lectiu es manifestarà aquest dimarts vinent a Lleida en resposta a la decisió de la companyia. Entre el Pallars Sobirà i el Jussà sumen uns 200 afectats
Assemblea de jubilats d'Endesa, a Tremp (Foto: ACN)
12/01/2019 22:15

Els jubilats que havien treballat per a Endesa es manifestaran aquest dimarts vinent, dia 15, davant el Centre de Treball de la companyia a Lleida, per denunciar les retallades que l'empresa els vol aplicar. Des de l'1 de gener, tant els empleats retirats com els treballadors en actiu de la companyia estan rebent una carta en la qual se'ls notifica que en un període de 6 mesos els retiraran tots els drets socials adquirits. La situació afecta especialment el Pallars Sobirà i el Jussà.

El col·lectiu exposa que aquests drets estan documentats des del 1928 i sempre s'han aplicat. Consisteixen en bonificacions substancials en la factura de la llum, ajuts socials per fer vacances i també ajudes pels fills durant els estudis. Aquest divendres s'han reunit a Tremp unes 100 persones afectades per aquesta presumpta vulneració, si bé els afectats calculen que al Pallars la mesura perjudica unes 200 persones, entre jubilats i treballadors en actiu.

Pel que fa als treballadors en actiu, la companyia els ha informat que negociarà cada cas de forma unipersonal. En canvi, als jubilats simplement se'ls ha notificat la pèrdua dels drets socials i la data en què aquesta passarà a ser efectiva.

L'aturada que es farà a Lleida forma part d'un seguit de mobilitzacions que volen fer des d'ara tots els dimarts de gener en ciutats tant de Catalunya com d'Espanya.