Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els menors de 14 anys podran sortir amb un adult a partir del 27 d'abril per anar a comprar, a la farmàcia o al banc

Els menors de 14 anys podran sortir amb un adult a partir del 27 d'abril per anar a comprar, a la farmàcia o al banc

El govern espanyol no concreta si hauran de fer-ho amb mascareta. Es puntualitza que els adolescents d'entre 14 i 18 anys "ja gaudeixen d'aquesta possibilitat"
Mesures per flexibilitzar el confinament que els infants (Foto d'arxiu/ACN)
21/04/2020 16:10

Els menors de 14 anys podran sortir a partir del 27 d’abril acompanyats d’un adult per fer les activitats previstes al decret d’alarma: comprar, anar a la farmàcia o al banc. El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat demanar al Congrés el vistiplau d'aquesta mesura -en el marc de la pròrroga de l'estat d'alarma- que contempla que els nens puguin començar a sortir en les mateixes condicions que els adults.

La ministra portaveu, Maria Jesús Montero, no ha concretat si hauran de ser en passejos curts –com s’ha apuntat en les últimes hores- o si hauran d’utilitzar mascaretes. Montero ha apel·lat a la responsabilitat dels adults perquè els menors “compleixin les recomanacions”. I ha afegit: “Es tracta d’un alleujament parcial del confinament però la prioritat és evitar un hipotètic retrocés”. En aquest sentit, ha recordat que la majoria dels infants fa més de cinc setmanes que estan a casa seva i que, per tant, la possibilitat que contagiïn és “baixa”.

Pel que fa als adolescents d'entre 14 i 18 anys, Montero ha indicat que també podran sortir i per fer les activitats permeses al decret d’estat d’alarma sense acompanyament. Durant la compareixença posterior al Consell de Ministres, la política espanyola ha concretat que la mesura “d’alleujament” que s’inclourà a la pròrroga de l’estat d’alarma només afecta els infants de menys de 14 anys perquè els majors ja gaudien d'aquesta possibilitat. En aquest sentit, ha dit que “un nen de 4 o 5 anys no pot anar a comprar el pa sol, però els de 15 o 16 anys ja ho han estat fent i, per tant, ho podran seguir duent a terme sense inconvenients”.