Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos d'Esquadra alerten d'un intent d'estafa vinculat a la renovació de la gratuïtat del túnel del Cadí

Els Mossos d'Esquadra alerten d'un intent d'estafa vinculat a la renovació de la gratuïtat del túnel del Cadí

A través d'una trucada telefònica s'intenta obtenir dades dels usuaris per utilitzar-les de forma fraudulenta. Els estafadors també s'identifiquen com a entitats bancàries amb el mateix objectiu. El cos policial insta a no donar informació dels comptes a través del telèfon
Mossos d'Esquadra
20/08/2020 17:40

Els Mossos d'Esquadra han alertat de diversos intents d'estafa vinculats a la renovació de la gratuïtat del túnel del Cadí. Segons ha informat la policia catalana, s'ha tingut constància que a través de trucades telefòniques s'ha volgut obtenir dades bancàries dels usuaris amb l'excusa de completar la documentació necessària per accedir al descompte.

El cos policial insta a no donar mai informació dels comptes ni de les targetes del banc a través del telèfon i aconsellen trucar a l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor, ubicada al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, si tenen algun dubte sobre demandes d'aquest tipus. En tot cas, els Mossos d'Esquadra recorden que les gestions per renovar la gratuïtat del túnel del Cadí no requereixen de confirmació telefònica.

Cal afegir que els estafadors també utilitzen el mateix sistema de trucada fent-se passar per entitats bancàries, argumentant que s'ha detectat una transferència fraudulenta als comptes. L'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor ha rebut la queixa de diverses persones que han patit aquest enguany. En algun cas s'ha hagut de donar de baixa la VISA per evitar l'ús fraudulent de la informació bancària aportada. La situació també s'ha donat a la Cerdanya.