Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos d'Esquadra constaten una reducció dels accidents de moto al Pirineu

Els Mossos d'Esquadra constaten una reducció dels accidents de moto al Pirineu

Enguany s’ha registrat un únic accident mortal, lluny de les sis víctimes de l’any passat El cos de seguretat valora positivament l’aplicació del pla preventiu PREMOT
Comissaria dels Mossos a la Seu
21/10/2009 10:00

Els Mossos d’Esquadra han constatat els últims mesos una reducció dràstica dels accidents de motocicleta a l’Alt Pirineu i Aran. El balanç de sinistralitat indica que enguany s’ha registrat un únic accident mortal, lluny de les sis víctimes de l’any passat.

El cap de Trànsit de la regió policial dels Mossos d’Esquadra al Pirineu, Avel.lí Garcia, ha lamentat la pèrdua encara de vides humanes, però ha qualificat la xifra de “positiva”. Per Garcia, aquest resultat ha estat possible en bona part per la tasca preventiva duta a terme per la policia catalana. “El dispositiu Premot, en coordinació amb d’altres patrulles dels Mossos, ha ajudat a informar i prendre mesures al territori per tal de no només denunciar, sinó conscienciar els motoristes”, ha explicat.

El cap de Trànsit pirinenc afirma que el balanç d’accidentalitat es veu repercutit per campanyes com la del Servei Català del Trànsit, ja que “fomenten el civisme”. D’altra banda, Avel.lí Garcia ha indicat que al Pirineu ja s’ha superat una època crítica pel que fa a les topades i accidents de moto. “El gel, la pluja o la neu dificulten la conducció i no se’n disfruta tant”, comenta. Segons dades del Servei Català de Trànsit, amb l'arribada de la primavera és quan apareixen més motocicletes a la carretera i és també el període primaveral i d'estiu quan es produeixen més accidents mortals de motoristes.

La tipologia de carreteres sinuoses del Pirineu és un atractiu tant per a motoristes catalans com estrangers. “No és només pels revolts, sinó també pel paisatge o l’escapada a Andorra”, recorda Garcia. El responsable de Trànsit pirinenc fa una crida a aquells qui visitin el territori “perquè gaudeixin del trajecte i condueixin amb responsabilitat