Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos d'Esquadra detecten una estafa a l'Alt Urgell amb aparells de magnetoteràpia

Els Mossos d'Esquadra detecten una estafa a l'Alt Urgell amb aparells de magnetoteràpia

La policia i el Consell Comarcal avisen que una empresa està venent el sistema per un preu molt superior al seu valor real. Aconsellen a les possibles víctimes que desisteixin de la compra o bé que ho denunciïn
Comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu
28/01/2016 19:00

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, a través de l'oficina de consum, han advertit de la detecció a la comarca d'una presumpta estafa relativa a la venda d'aparells de magnetoteràpia amb suposades utilitats curatives. La policia considera que, d'acord amb les dades aportades pels denunciants, una empresa, amb seu al Vallès, està oferint aquests equips a un preu molt superior al seu valor real; un fet que podria ser constitutiu d'un delicte d'estafa.

Des dels Mossos han indicat que de moment ja hi ha almenys una víctima d'aquest engany, per una adquisició que s'ha contractat a Organyà. Les mateixes fonts apunten que l'aparell en qüestió té determinades utilitats però que en cap cas no serveix per curar malalties tal com pretenen fer creure els comercials que estan oferint el producte aquests dies a la comarca. A més a més, s'ha constatat que el valor d'aquest aparell no supera en cap cas els 200 euros i que, en canvi, l'estan venent per més de 2.200 euros; és a dir, deu vegades més.

Per tot plegat, la policia aconsella als veïns que no signin cap contracte que suposi la compra d'aquesta peça. I en els possibles casos que ja s'hagin produït, recorden que existeix un període de desistiment, d'una setmana, en el qual es pot demanar l'anul·lació de la compra, alhora que es pot presentar una denúncia als Mossos en cas que es consideri que hi ha proves evidents d'haver estat víctima d'una estafa de consum. Aquest procediment també s'aplica per a d'altres casos semblants, especialment aquells que tenen a veure amb inspeccions de gas il·legals o bé abusives, un dels procediments d'engany més freqüents a la comarca per part d'empreses de l'Àrea Metropolitana.