Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos d'Esquadra han denunciat 214 infraccions al Pirineu per circular sense cinturó

Els Mossos d'Esquadra han denunciat 214 infraccions al Pirineu per circular sense cinturó

La campanya de seguretat passiva ha detectat 80 conductors sense retenció als seients davanters; 119, sense sistema de lligat als seients posteriors; 8 nens sense cadireta i 1 motorista sense casc
07/03/2008 13:49

La campanya impulsada per la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra d’acord amb les directrius del Servei Català de Trànsit per controlar l’ús correcte dels sistemes de seguretat passiva, com el cinturó, el casc i les retencions infantils, ha sumat 214 denúncies a la regió policial dels Pirineus. Del 15 de febrer al 2 de març, els agents han denunciat 80 conductors sense retenció als seients davanters; 119, sense sistema de lligat als seients posteriors; 8 nens sense cadireta i 1 motorista sense casc.

A Catalunya, durant aquest període, els agents han denunciat 4.005 infraccions a tot el territori, la gran majoria (91,7%) per no utilitzar el cinturó de seguretat, és a dir, s'han imposat fins a 9 denúncies cada hora per aquesta infracció. En números absoluts, són 3.672 denúncies: 3.011 a conductors i ocupants de seients davanters i 661 a ocupants de seients posteriors.

Respecte al mateix període de l'any passat, han baixat les denúncies per no portar cinturó al davant (un 6,1%), però han pujat considerablement les denúncies per no portar-lo al darrera (un 33%). S'ha de tenir en compte que els agents denuncien individualment totes les persones, encara que siguin usuàries del mateix vehicle.

Segons ha indicat el cap de trànsit de la regió pirinenca, Ferran Cervera, “els ocupants d'un vehicle semblen tenir més present que és vital posar-se el cinturó quan viatgen al davant, però se n'obliden quan s'asseuen al darrera”. Ho demostra el fet que hagin augmentat tant les denúncies entre els ocupants de seients posteriors. Per això, aquest any s’ha posat especial èmfasi en controlar aquesta infracció', explica.

Pel que fa als dispositius de retencions infantils, els agents han denunciat 184 conductors per dur als infants sense la cadireta reglamentària (4,6% del total de denúncies). Entre d'altres actuacions, destaca el conductor imputat el passat 24 de febrer per un delicte de velocitat penal per circular a 190 km/h per la carretera C-14, a Ciutadilla (Urgell), en un tram on no es poden superar els 100 km/h, portant al darrera dos nens sense les retencions infantils obligatòries. Independentment de la pena per l'excés de velocitat, l'home va perdre de cop els dotze punts del permís, sis d'ells per no fer ús de les retencions (tres punts per cada nen).