Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos detecten els abocaments de gasoil a la Seu

Els Mossos detecten els abocaments de gasoil a la Seu

El vessament provenia d’un habitatge proper al centre històric La policia creu que el problema era involuntari i descarta la intencionalitat
Carrer Major
13/02/2008 19:46

Els Mossos d’Esquadra han confirmat aquest dimecres a la tarda que les males olors detectades els darrers dies al centre històric de la Seu d’Urgell tenen el seu origen en un vessament de gasoil accidental en un habitatge proper al casc antic.

Segons ha comunicat a RÀDIOSEU l’oficina del Portaveu de la policia catalana, el vessament s’ha localitzat en el dipòsit d’un particular, que tenia una fuita de gasoil. Els agents han obert un informe, però en principi descarten que hi hagués cap intencionalitat en el vessament i apunten a causes involuntàries.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha confirmat que durant les darreres setmanes hi ha hagut almenys dos presumptes abocaments de gasoil a l’entorn del centre històric de la ciutat. El consistori havia presentat la pertinent denúncia als Mossos d’Esquadra. El regidor de la Via Pública, Miquel Colom, detalla: “Sabem que el primer abocament es va produir entre el 29 i el 30 de gener i que tant aquest abocament com el segon, que va ser dilluns a la tarda, han estat a la mateixa zona, al voltant del carrer de Monturull, el Firal i la Serradora”. Colom recorda: “Per aquella zona hi ha una claveguera que baixa directament cap al carrer de la Palma, on també hi va haver una queixa dels veïns, i segueix pel carrer dels Estudis i pel carrer Major”.

El consistori aclareix que “tan bon punt vam tenir coneixement d’això vam presentar una denúncia als Mossos, que tenen un grup d’investigació mediambiental”.

L’olor de gasoil detectada els darrers dies en alguns carrers del centre històric havia posat en alerta els veïns, que temien que es pugués generar una explosió. No obstant això, Miquel Colom ha coincidit amb els Bombers a assegurar que no hi ha hagut cap risc en aquest sentit: “El gasoil amb aigua no pot produir cap mena d’explosió ni cap problema tòxic o de salut; a més a més, estem parlant de la xarxa de clavegueram i no pas de la d’aigua potable”. Paral.lelament, Colom nega cap indici de fuites de gas i remarca que les males olors es devien bàsicament al gasoil.