Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos no han detectat casos de 'bullying' a l'Alt Urgell

Els Mossos no han detectat casos de 'bullying' a l'Alt Urgell

Tot i això, la policia fa tasques per prevenir actituds agressives contra alumnes Recomanen que el professorat i els companys de classe rebutgin de forma explícita els assetjadors
Comissaria dels Mossos d'Esquadra
04/03/2009 11:21

Els Mossos d’Esquadra no han detectat de moment cap cas d’assetjament escolar a l’Alt Urgell. Tot i això, la policia sí que rep queixes per actituds agressives puntuals cap a determinats alumnes i manté contacte amb els centres educatius per prevenir possibles casos de bullying.

Segons ha explicat a RàdioSeu el cap de Relacions amb la Comunitat de la comissaria de la Seu, César Isla, els Mossos reben sovint consultes dels pares per presumptes delictes de bullying, però fins ara no s’ha constatat cap situació que arribi a aquesta tipificació legal. Per Isla, l’assetjament escolar es distingeix dels atacs puntuals a un escolar, o bé de les baralles entre colles, pel fet que és una agressió continuada, amb acarnissament i sense justificació.

Des de la policia reconeixen que un dels principals obstacles per detectar el bullying és el silenci dels afectats, per por a represàlies dels seus companys de classe. Per això, remarquen la necessitat que el conjunt dels alumnes rebutgin els assetjadors de forma explícita i que el professorat sàpiga aturar a temps els atacs contra un alumne.

L’assetjament escolar als instituts o col.legis es pot reflectir de diverses maneres, com ara insults, agressions, difamacions o bé l’ús de sobrenoms despectius. Els darrers anys la policia també segueix la pista d’aquestes actituds violentes en els textos, fotos o videos que es pengen a internet.

D’altra banda, els Mossos duen a terme de forma periòdica xerrades per conscienciar sobre el problema i sobre les conseqüències legals que pot comportar per als seus autors. Les conferències informatives s’acompanyen de la projecció de la pel.lícula Cobardes, de Jose Corbacho, que retrata de manera molt realista com es pot arribar a aquesta situació.