Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els Mossos porten a la Seu una exposició sobre el seu 25è aniversari

Els Mossos porten a la Seu una exposició sobre el seu 25è aniversari

La mostra, que està instal·lada a la plaça de les Monges, es pot visitar fins al 15 de març El cos de policia ha finalitzat ja el desplegament al territori
Exposició Mossos d'Esquadra
06/03/2009 10:37

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, han inaugurat aquesta tarda de dijous l'exposició itinerant commemorativa dels 25 anys de la creació de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, així com el final del desplegament d'aquest cos policial al territori. A la inauguració també hi han assistit el director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval; el cap de la Regió Policial del Pirineu Occidental, Ramon Calsina; i diversos representants d'altres cossos policials. També han pres part en l'acte d'inauguració el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, i diversos alcaldes i regidors de la comarca.

'Mossos d'Esquadra, professionals al teu costat', que es troba instal·lada a la plaça de Les Monges de La Seu, es pot visitar  fins al pròxim 15 de març, de les 10 del matí a les vuit del vespre. La mostra convida al visitant a fer un recorregut per la història de Policia Autonòmica de Catalunya. L'exposició itinerant pretén mostrar de forma amena els diferents aspectes que ajuden a entendre el cos: d'una banda, la història antiga i recent dels Mossos i, de l'altra, la importància del desplegament.

L'estructura, que està muntada dins d'una carpa de 100 metres quadrats, dividida en 6 espais, s'organitza en tres àmbits temàtics: els antecedents històrics dels Mossos d'Esquadra, des dels seus orígens fins al 1982; la creació del cos l'any 1983 i el seu desplegament territorial (1994-2008), les competències de trànsit, i el final del desplegament al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre (novembre de 2008); a més dels nous reptes de futur d'aquest cos policial.

El muntatge es complementa amb un audiovisual i un mapa de Catalunya interactiu amb totes les comissaries, accessible a les persones amb discapacitats visuals i auditives.

Fins ara, durant la seva estada a les ciutats de Barcelona, Reus, Tortosa, Tarragona, Valls, Lleida, Manresa i Girona, l'exposició ha tingut una acollida de més de 30.000 visitants.