Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Els pantans del Pirineu comencen a desembassar

Els pantans del Pirineu comencen a desembassar

Oliana, Rialb i Talarn tenen les comportes obertes des d'aquest dimarts a la nit. La previsió és que es deixi anar aigua durant setmanes, ja que que hi ha molta neu que encara no s'ha fos
Comportes aixecades al pantà de Talarn (Foto: ACN)
25/04/2018 18:40

Els pantans d'Oliana, Rialb i Talarn estan desembassant des d'aquest dimarts a la nit després de rebre els darrers dies un important volum d'aigua a causa del desgel.

Segons ha explicat la companyia Endesa, que gestiona l'embassament de Talarn (Pallars Jussà), les comportes s'han aixecat en arribar al 100% de la seva capacitat (226,975 hm³). L'ACN assenyala que en el cas d'Oliana (Alt Urgell) i Rialb (Noguera), es trobarien al 91,77% de la seva capacitat i al pantà de l'Alt Urgell s'estaria deixant anar 115 metres cúbics per segon.

El desembassament d'aigua d'aquests pantans dependrà ara de les prediccions meteorològiques, que determinaran si hi ha necessitat de deixar espai. 

Aigua del desgel

Cal destacar que l'embassament de Camarasa es troba també al 91,22% de capacitat i Terradets al 93%. Els rius del Pirineu baixen molt plens pel desgel; el Noguera Pallaresa al seu pas per Collegats porta 91,5 m³/s i el Segre a Oliana, 114,2 m³/s.

La presa que està desembassant més aigua és la de Lleida amb 180 m³/s, seguida de Talarn amb 155 m³/s i de Sant Llorenç amb 150 m³/s. Pel que fa a Camarasa s'està deixant anar 30 m³/s. La previsió és que aquests desembassaments es perllonguin durant setmanes, ja que que hi ha molta neu que encara no s'ha fos.